ابراز خشم شرکتکنندگان در نظرسنجی «سی جی تی اِن» از اعمال سلطه ایالات متحده در ورزش
با وجود آرام شدن آب استخر شنای رقابتهای المپیک پاریس، موجهای به اصطلاح مسئله مبارزه با دوپینگ از سوی آمریکا همچنان در حرکت هستند و سیاه نمایی بی اساس آمریکا علیه ورزشکاران چینی انتقادات فزاینده ای را از سوی جامعه جهانی به دنبال داشته است.
یک نظرسنجی که توسط شبکه تلویزیونی سی جی تی ان چین از میان کاربران فضای مجازی در سراسر جهان انجام شده، نشان می دهد که ۹۵.۰۱ درصد از پاسخ دهندگان ضمن محکوم کردن این اقدام نفرت انگیز ایالات متحده برای سرکوب مخالفان خود به نام ورزش، آن را زیر پا گذاشتن روح المپیک از طریق “سلطه طلبی آمریکایی” دانسته و اظهار داشتند که جهان باید نسبت به آن هوشیاری بالای خود را حفظ کند.
مسابقات ورزشی علاوه بر رقابت، احترام به قوانین و حریفان را نیز به انسانها می آموزد. در جریان این بازی ها، ورزشکاران برخی کشورها در شبکه های اجتماعی ورزشکاران کشورهای دیگر را هدف تهمتهای بی اساس خود قرار دادهاند و به صورت علنی رفتاری خارج از ادب و نامحترمانه با آنها داشتهاند. ۹۴.۹۵ درصد از شرکتکنندگان در این نظرسنجی جهانی در واکنش به چنین رفتارهایی بر این باور بودند که این دسته از ورزشکاران با کنار گذاشتن متانت و ادب، خلاف روحیه «تفاهم» و «دوستی» حاکم بر بازیهای المپیک عمل کردهاند. ۹۳.۰۸ درصد از پاسخ دهندگان اظهار داشتند که میدان ورزش نه تنها مکانی برای مبارزه و رسیدن به پیروزی و شکست است بلکه جایی برای ابراز دوستی و احترام متقابل نیز هست.
سازمان مبارزه با دوپینگ ایالات متحده و نیویورک تایمز به عنوان عاملان دامن زدن به این مسئله، به جای دفاع از رقابت عادلانه، در پی حفظ “سلطه آمریکا” هستند. ایالات متحده با نادیده گرفتن نتایج تحقیقات معتبر سازمان جهانی مبارزه با دوپینگ، به شکلی گستاخانه دست به بزرگنمایی در مورد مسئله دوپینگ مربوط به تیم های شنای کشورهای دیگر زده است. در همین رابطه، ۹۶.۸۴ درصد از پاسخ دهندگان معتقد بودند که ایالات متحده به سازمان جهانی مبارزه با دوپینگ احترام نمی گذارد و رویکرد منصفانه و اعتبار این سازمان را زیر سوال میبرد. ۹۶.۱۱ درصد از پاسخ دهندگان از همه کشورها درخواست کردند که ضمن رعایت روحیه المپیک و دفاع مشترک از اعتبار و عدالت سازمان های بین المللی ورزشی، فضایی را برای رقابت عادلانه در مسابقات ورزشی ایجاد کنند.
آنچه باعث جنجالهای گستردهای در افکار عمومی بینالمللی شده، تنها به سلطه جویی ایالات متحده محدود نمیشود و استانداردهای دوگانه این کشور را نیز دربرمیگیرد. آزمایش داروی «اریون نایتون» در بدن دونده آمریکایی در ماه مارس، مثبت بود. اما تعجب آور این است که «آژانس مبارزه با دوپینگ آمریکا» (USADA) نه تنها مانع از شرکت او در مسابقات نشد و مجازات نکرد، بلکه این ورزشکار در کاروان ورزشی آمریکا برای حضور در المپیک پاریس نیز حضور یافت. علاوه بر این، بیش از ۹۰ درصد از ورزشکاران آمریکایی مقررات گوناگون سازمان جهانی مبارزه با دوپینگ را به شکلهای مختلف زیر پا گذاشتهاند.
در این نظرسنجی، ۹۶.۲۵ درصد از پاسخ دهندگان “استانداردهای دوگانه” ایالات متحده در نظارت بر دوپینگ را مورد انتقاد قرار دادند. علاوه بر این، ایالات متحده سازمان جهانی مبارزه با دوپینگ را تهدید کرده کمک های مالی خود به این سازمان را متوقف خواهد کرد تا به اصطلاح «جایگاه نمایندگی متناسب با سهم اقتصادی» را به این کشور اختصاص دهد. ۹۵.۰۱ درصد از پاسخ دهندگان اظهار داشتند که این امر نمادی از سلطه جویی و زورگویی آمریکایی در زمینه ورزش است. ۹۳.۴۵ درصد از پاسخ دهندگان گفتند که موضوع دوپینگ به طور فزاینده توسط ایالات متحده سیاسی و ابزاری شده و ایالات متحده از آن برای گسترش سلطه خود در زمینه های سیاسی و دیپلماسی در صحنه بین المللی بهره می برد.
این نظرسنجی در پلتفرم های انگلیسی، اسپانیایی، فرانسوی، عربی و روسی سی جی تی ان منتشر شده و در عرض ۲۴ ساعت، در مجموع ۱۵،۲۴۴ کاربر اینترنتی از سراسر جهان با شرکت در آن، نظرات خود را بیان کردهاند.