ممنوعیت آمریکا در قبال نرم‌افزارهای چینی در خودروهای خودران؛ آسیبی دیگر به همکاری جهانی

ناظران چینی روز دوشنبه ۵ آگوست (۱۵ مرداد)  گفتند پیشنهاد گزارش شده آمریکا در خصوص ممنوعیت نرم‌افزار چینی در خودروهای خودران و متصل طی هفته‌های آتی فقط به توسعه جهانی این صنعت آسیب وارد می‌کند.

این ناظران از آمریکا خواستند به دنبال همکاری برد-برد با چین باشد به جای اینکه به وسیله سرکوب‌ شرکت‌های چینی از طریق تعمیم مفهوم «امنیت ملی» خسارات توسعه احتمالی را تحمل کند.

«لی یونگ» پژوهشگر ارسد در «انجمن تجارت بین‌المللی چین» روز دوشنبه به روزنامه «گلوبال تایمز» گفت: طرح گزارش شده نشان‌دهنده نگرانی روزافزون آمریکا درباره توسعه سریع صنایع چین و تلاش‌های واضح واشنگتن برای مهار چین به دلایل سیاسی است.

«جانگ شیانگ» دبیرکل «انجمن بین‌المللی مهندسی وسایل نقلیه هوشمند» که در منطقه اداری ویژه هنگ کنگ مستقر است، گفت: پیشرفت در توسعه خودروهای خودران به همکاری جهانی بستگی دارد چرا که این بخش یک اکوسیستم نسبتا بزرگ و هزینه‌های بالای تحقیق و توسعه دارد. اگر ایالات متحده شرکت‌های چینی مستثنی کند، این اقدام تجاری‌سازی جهانی خودروهای خودران را به تعویق خواهد انداخت.

خبرگزاری «رویترز» یکشنبه ۴ آگوست (۱۴ مرداد) گزارش داد دولت آمریکا باید در نظر دارد مقرراتی را پیشنهاد کند که بر اساس آن استفاده از نرم‌افزار چینی در خودروها در آمریکا با اتوماسیون سطح ۳ و بالاتر، ممنوع می‌شود، اقدامی که عملا تست خودروهای خودران تولید شده توسط شرکت‌های چینی را در جاده‌های آمریکا ممنوع کند.

بر اساس گزارش رویترز، واشنگتن همچنین در نظر دارد خودروهایی با ماژول‌های ارتباطات بی‌سیم پیشرفته توسعه‌یافته توسط چین را از جاده‌های آمریکا منع کند. همچنین خودروسازان و تامین‌کنندگان باید اثبات کنند که هیچ یک از خودروهای متصل یا نرم‌افزار خودروهای خودران پیشرفته آنها در یک «نهاد خارجی مایه نگرانی» مثل چین تولید نیافته است.

جانگ تاکید کرد که ایالات متحده و چین مکمل توانمندی‌های یکدیگر در این بخش هستند چرا که شرکت‌های آمریکایی می‌توانند بسرعت و مقرون به صرفه فناوری‌های پیشرفته را از چین دریافت کنند و در عین حال شرکت‌های چینی قادرند با افزایش سود سهم بازار خود را توسعه دهند.

لی نیز تاکید کرد این تلاش جدید آمریکا برای ممنوعیت محصولات چینی خاص کمتر از سه ماه پس از اعلام تصمیم دولت بایدن مبنی بر اعمال تعرفه‌های اضافی بر خودروهای تولید چین صورت گرفته اقدامی که به زعم لی، همان هدف ممانعت از توسعه چین را دنبال می‌کند.

وی افزود این اقدام آمریکا برای «جدا شدن» از نرم‌افزار چینی در خودروهای خودران و متصل که چین مزیت‌های رقابتی در آن دارد، نهایتا برای توسعه صنعتی ایالات متحده نتیجه معکوس خواهد داشت.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا