بازدید شاعران ایرانی از موزه لیانگ‌جو، تقابل زمانی و فضایی تمدن‌های باستانی/ یک شاعر ایرانی: با دیدن این فضا به یاد تمدن‌های جیرفت و ایلام افتادم

امروز دوشنبه ۲۲ ژوئیه، جشنواره بین المللی شعر جوانان بیش از ۷۰ شاعر از ده کشور بریکس از جمله ایران را برای بازدید از موزه لیانگ‌جو در شهر هانگ‌جوئو آورد. این سفر ارتباطی نزدیک با تمدن باستانی چین ۵۰۰۰ سال پیش است. فرهنگ لیانگ‌جو نه تنها نشان‌دهنده تاریخ است، بلکه شاهد روشنی از میراث ماندگار تمدن چین است.

سایت فرهنگی لیانگ‌جو اسرار تاریخی بی شماری را فاش می کند. بقایای برنج کربن دار باستانی نشان از کشت فشرده مردم باستان و وابستگی عمیق به تمدن کشاورزی دارد. برنامه ریزی و چیدمان کامل شهری، ساختار سازمانی اجتماعی بسیار توسعه یافته و توانایی مدیریت کلی را در زمان های دور نشان می دهد. آنچه به به شکل ویژه‌ای برجسته و قابل تحسین است، پروژه های مدیریت زمین های کشاورزی و حفاظت از آب در مقیاس بزرگ است که نشان دهنده خرد و تلاش های بی وقفه مردم لیانگ‌جو است و دیدگاه منحصر به فرد آنها را در استفاده از منابع و حکومت منعکس می کند.

این شاعران خارجی در این بازدید عمیقاً تحت تأثیر پیشرفت این تمدن کهن قرار گرفتند. از طریق این سفر فرهنگی، این شاعران خارجی نه تنها جذابیت منحصر به فرد فرهنگ لیانگ‌جو را احساس کردند، بلکه احترام و تحسین خود را نسبت به میراث ۵۰۰۰ ساله تمدن چین بیشتر کردند.

«ادریس بختیاری» شاعر ایرانی گفت: این بازدید برای من جالب بود. وقتی وسایل شکار و آشپزی رو دیدم و یا روش های ساختن خانه ها و با ساختن اسکله ها رو دیدم ،متوجه شدم که مردم قدیم چین انسان‌های خیلی باهوش و زیرک و متمدنی بودند. و من رو به عنوان یک ایرانی یاد تمدن‌های قدیمی ایران مثل آمدن سوخته، تمدن ایلامی ها و جیرفت انداخت. و همچنین تمدن‌های دیگری که در بین النهرین بودند. مثل تمدن اکدی ها، عاشوری ها…

به طور کلی، بازدید از موزه لیانگ‌جو نه تنها یک کاوش تاریخی، بلکه یک تبادل فرهنگی و برخورد است. این به شاعران کشورهای مختلف اجازه می دهد تا عظمت و شکوه تمدن چین را با هم ببینند و درک متقابل و احترام بین فرهنگ های مختلف را بیشتر ترویج می کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا