آثار آقای «شی» کلید رمزگشایی از چین مدرن و دیدگاه جهانی آن

سمینار خوانندگان کتاب‌های «شی جین ‌پینگ» رئیس ‌جمهور چین درباره حکمرانی، اواخر ژوئن در کتابخانه ملی دوشنبه پایتخت تاجیکستان، با موفقیت برگزار شد و خوانندگان محلی استقبالی پرشور از آن به عمل آوردند.

«رشید علیموف» دبیرکل سابق «سازمان همکاری شانگهای» گفت: این اثر نزد ما از اهمیتی فراوان برخوردار است تا از تجربه اصلاحات و گشایش چین بیاموزیم و اصلاحات و توسعه تاجیکستان را ترویج بخشیم.

کتاب «شی جین پینگ؛ حکمرانی چین»، اثری است که بر اندیشه عمیق آقای شی بر حکمرانی ملی چین و موضوعات حکمرانی جهانی تمرکز کرده و از چاپ نخستین جلد آن در ۱۰ سال گذشته توجه خوانندگان سراسر دنیا را به خود جلب کرده است.

خانم «مطلوبه‌خان ستاریان» وزیر فرهنگ تاجیکستان هم در این خصوص گفت: کتاب شی جین پینگ ایده‌های جدید فراوان، بینش و نتیجه‌گیری‌های تازه‌ای را پیش رو قرار داده که ارزش کاربردی مهمی برای کشورهای سراسر جهان در دوران جهانی‌سازی دارد.

طی دهه گذشته، مجموعه‌ای از آثار مهم آقای شی از جمله «برخاستن و رهایی از فقر»، «ابتکار کمربند و جاده»، «درباره ساخت جامعه بشری با سرنوشت مشترک» و مجموعه‌ای از گفتارهای برگزیده او درباره مدرنیزاسیون به سبک چینی به بیش از ۴۰ زبان ترجمه و در حدود ۱۸۰ کشور و منطقه منتشر شده است.

این آثار یک «پنجره اندیشه» را برای درک تلاش‌های اصلاحات و مسیر متمایز چین به سوی موفقیت اقتصادی، فراهم کرده است.

اصلاحات مداوم در تمام جبهه‌ها، یک موضوع تکرار شونده در تمامی چهار مجموعه کتاب آقای شی درباره حکمرانی است. رئیس جمهور چین دیدگاهش درباره اصلاحات تعمیق‌یافته را در این کتاب‌ها تبیین کرده، بینش و داوری ارزشمندی را ارائه نموده؛ مثل این جمله «اصلاحات و گشایش همواره یک وظیفه جاری است و هرگز متوقف نخواهد شد» یا جمله «هر چه اصلاحات عمیق‌تر می‌شود، بر عهده گرفتن مسئولیت‌ها ضروری‌تر می‌گردد.»

«ویرون فیچایونگفاکدی» مدیر «مرکز پژوهشی ابتکار کمربند و جاده تایلند-چین» گفت: این کتاب شبیه راز حکمرانی موفق یک کشور است.

وی اثر آقای شی را یک گنجینه ارزشمند برای کشورهای در حال توسعه توصیف کرد.

فیچایونگفاکدی خاطرنشان کرد: هر بار که کتاب «شی جین پینگ؛ حکمرانی چین» را می‌خوانم احساس می‌کنم به دنبال حکمت از یک حکیم فرهیخته هستم و عشق رهبر چین به خانواده و کشورش را از طریق سخنان واقعی و بی تکلف او تجربه می‌کند.

«استفان لاورنس پِری» رئیس افتخاری سازمان بریتانیاییِ «۴۸ Group Club» گفت: رئیس جمهور شی مارکسیسم و تاریخ چین را گرفته و به هم پیوند داده است. این یک کار عظیم است. عده معدودی در جهان متوجه می‌شوند این چه ماموریتی است و تا چه اندازه موثر است.

شی جین پینگ از یک متن سیاسی و فلسفی باستانی چینی این گونه نقل قول کرد که: «حفظ حکمرانی خوب در یک کشور به معنای رفاه مردم آن است.»

این متون باستانی به نام «گوان جونگ»، فیلسوف و دولتمرد «دوره بهار و پاییز» در تاریخ چین که بر چگونگی ثروتمند کردن کشور و تقویت مردم تمرکز داشت، نامگذاری شد.

طی مبارزه چین با فقر شدید، حدودا ۱۰۰ میلیون نفر از فقر مطلق رهایی یافتند. این پیروزی به عنوان یک معجزه در تاریخ بشریت ستایش شد و ۱۰ سال زودتر از موعد مقرر به هدف کاهش فقر که در «دستور کار توسعه پایدار ۲۰۳۰ سازمان ملل» مشخص شده دست یافت. کشورهای در حال توسعه در سراسر جهان مبارزه چین با فقر را الهام‌بخش می‌دانند.

هنگامی که نسخه زبان ازبکی کتاب آقای شی درباره رهایی از فقر یعنی «برخاستن و رهایی از فقر» در نوامبر ۲۰۲۳ به چاپ رسید، «شوکت میرضیایف» رئیس جمهور ازبکستان پیشگفتاری برای آن نوشت.

وی تاکید کرد: این کتاب رئیس جمهور شی جین پینگ مفاهیم غنی سیاسی، اقتصادی و فلسفی دارد و منعکس کننده اندیشه عمیق او درباره فقرزدایی و رفاه مردم است.

«تمارا برو» عضو «انجمن عربی علوم سیاسی» که در قاهره مستقر است، گفت: پس از مطالعه آثاری چون «شی جین پینگ؛ حکمرانی چین» و «ابتکار کمربند و جاده»، آنچه مرا بیش از همه تحت تاثیر قرار داد، این بود که اندیشه‌ها و نقطه نظرات رئیس جمهور شی همگی در جهت دستیابی به توسعه و رفاه مردم چین و مردم در سراسر دنیاست.

وی افزود: رئیس جمهور شی چین را به سوی اجرای اصلاحات جامع و عمیق‌تر رهبری کرده که نه فقط موانع بسیاری را از سر راه مدرنیزاسیون به سبک چینی حذف کرده بلکه درس‌های اساسی برای کشورهایی که به دنبال یادگیری از تجربه چین هستند، دارد.

«شیخ محمد بن زاید آل نهیان» رئیس امارات متحده عربی سالهاست یک نسخه عربی از کتاب «شی جین پینگ؛ حکمرانی چین» را که خود آقای شی برایش امضا کرده، دارد. به گفته او هدف فلسفه حکمرانی شی آوردن شادی برای مردم چین و به نفع رساندن مردم تمام جهان است. این فلسفه می‌تواند یک اصل و معیار راهنما برای تمام رهبران جهان باشد.

شی جین پینگ از زمان برگزاری هجدهمین کنگره ملی حزب کمونیست چین، مجموعه پیشنهادات و ابتکاراتی را مثل ساخت جامعه بشری با سرنوشت مشترک، «ابتکار کمربند و جاده»، «ابتکار توسعه جهانی»، «ابتکار امنیت جهانی» و «ابتکار تمدن جهانی» مطرح ساخته است.

این ابتکارات راه‌حل‌های چینی را برای بهبود حکمرانی جهانی و حل چالش‌های توسعه بشری ارائه می‌دهد.

خانم برو تاکید کرد این ابتکارات چارچوب جدیدی برای روابط بین‌الملل است که به شکل‌گیری نظم بین‌المللی عادلانه‌تر و ترویج رفتار برابر میان کشورهای مختلف، تقویت امنیت و ثبات بین‌المللی و پیشبرد توسعه مشترک جهانی کمک می‌کند.

«لی بسیس» نویسنده و چین‌شناس فرانسوی گفت: چین از طریق ظرفیت فکری خود می‌تواند در جهانی مملو از تغییرات و عدم توازن، تعادل ایجاد کند.

وی با اشاره به کتاب «شی جین پینگ؛ حکمرانی چین» خاطرنشان کرد: این آن چیزی است که امیدوارم در این کتاب جدید پیدا کنم. همانطور که از تیتر آن بر می‌آید، چین باید به ما یک روش جدید از حکمرانی را نشان دهد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا