خطری که آمریکا با به چالش کشیدن قطعنامه ۲۷۵۸ برای منطقه تایوان ایجاد میکند
ایالات متحده در حال تلاش برای چالش کشیدن قطعنامه شماره ۲۷۵۸ مجمع عمومی سازمان ملل متحد (UNGA) است. با اینکه این فقط یک رویای احمقانه است اما به نظر میرسد آمریکا بیش از حد در این رویا غرق شده است.
بر اساس اعلام رسانههای تایوان، یک گروه ۲۷ نفره از پیمانکاران دفاعی آمریکا روز دوشنبه وارد جزیره تایوان شدند تا در «مجمع صنعت دفاعی تایوان-ایالات متحده» که پنجشنبه برگزار میشود، شرکت کنند.
«استیون رادر» فرمانده سابق نیروی دریای آمریکا در اقیانوس آرام هم در مراسم افتتاحیه این رویداد حضور مییابد.
طبق گزارشها، این نخستین سفر نمایندگان تامین کنندگان برجسته تسلیحات آمریکایی مانند «لاکهید مارتین» و «ریتون» از زمان به قدرت رسیدن «لای چینگ-ته» به عنوان رهبر منطقه تایوان در تاریخ ۲۰ مه (۳۱ اردیبهشت) است.
لاکهید مارتین و ریتون در فهرست اهداف اقدام متقابل چین که وزارت امور خارجه این کشور در تاریخ ۲۲ مه (۲ خرداد) اعلام کرده، قرار دارند.
سفر گروهی تامین کنندگان تسلیحات آمریکایی به منطقه تایوان هدفی جز به جیب زدن پول این جزیره ندارد. برای سیاستمداران آمریکایی ایجاد هیاهو درباره وضعیت تنگه تایوان فقط برای ترسیم تصویری دشوار از سرزمین اصلی چین و کسب سرمایه سیاسی صورت میگیرد. ایالات متحده همچنین با این اقدام در حال زیرسوال بردن و به چالش کشیدن قطعنامه ۲۷۵۸ مجمع عمومی سازمان ملل نیز هست.
«مارک لمبرت» هماهنگ کننده امور چین وزارت خارجه آمریکا طی یک رویداد اندیشکدهای که اخیرا برگزار شد، گفت قطعنامه ۲۷۵۸ مجمع عمومی سازمن ملل «منعکس کننده یک اجماع درباره اصل چین واحد نیست.» برخی مقامات واشنگتن نیز اظهار داشتهاند که قطعنامه ۲۷۵۸ مانع از مشارکت معنادار تایوان در سیستم سازمان ملل و دیگر مجامع چندجانبه نمیشود.» این اظهارات حقایق و تاریخ را دستکاری میکند و اصول اساسی قوانین و روابط بینالملل را نادیده میگیرد.
اصل چین واحد به وسیله تاریخ شکل گرفته است. از زمانی که دولت «چینگ» ناحیه تایوان را در سال ۱۶۴۸ تاسیس کرد که تحت سلطه استان «فوجیان» بود، ۳۴۰ سال گذشته است. بیست و ششمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال ۱۹۷۱ قطعنامه ۲۷۵۸ را به تصویب رساند که طی آن نمایندگان دولت جمهوری خلق چین به عنوان تنها نمایندگان قانونی کشور چین به رسمیت شناخته شدند.
منطقه تایوان بخشی از چین است. بیست و ششمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل همچنین پیشنهادات شامل «دو چین» و «حقوق نمایندگی دوگانه» را که توسط برخی کشورها مثل ایالات متحده مطرح شد، رد کرد و بیش از پیش بر اصل چین واحد صحه گذاشت. قطعنامه ۲۷۵۸ مجمع عمومی سازمان ملل هیچ جایی برای «دو چین» یا «یک چین، یک تایوان» باقی نگذاشته است.
اول ژانویه ۱۹۷۹ چین و ایالات متحده روابط دیپلماتیک خود را بر اساس سه اصل که آمریکا «روابط دیپلماتیک» را قطع و «پیمان دفاعی متقابل» را با نهادهای تایوان باطل کرده و نیروهای ارتش ایالات متحده از تایوان به عنوان پیش شرط خارج شوند.
امضای این سه بیانیه مشترک میان چین و آمریکا به خوبی در خاطرهها مانده است. ایالات متحده به جهان اعلام کرد که دولت جمهوری خلق چین را به عنوان تنها دولت مشروع چین به رسمیت میشناسد و اذعان کرد که فقط یک چین وجود دارد و منطقه تایوان بخشی از چین است.
واشنگتن طی سالهای اخیر سعی در به چالش کشیدن این اجماع بینالمللی در خصوص اصل چین واحد را داشته است. ایالات متحده در حال تلاش برای تهی کردن و تضعیف اصل چین است.
«دونگ جون» وزیر دفاع چین طی «گفتگوی شانگری-لا» که اخیرا در سنگاپور پایان یافت، هشداری صادر کرد و گفت «هر کس جرأت کند تایوان را از چین جدا کند این اقدام فقط به نابودی خودش منجر خواهد شد». نیات شوم ایالات متحده در حال سوق دادن منطقه تایوان به یک وضعیت خطرناک است.