رونق گردشگری خارجی در چین در سال ۲۰۲۴
از اوایل سال گذشته و در پی از سر گرفته شدن سفرهای خارجی، گردشگران چینی توانستند به بسیاری از کشورهای جهان مسافرت کنند. چین در حال حاضر بزرگترین منبع گردشگر در بازار گردشگری بین المللی است و ۱۴۴ کشور و منطقه به مقصد سفر مسافران چینی تبدیل شده اند.
«گزارش سالانه توسعه گردشگری خارجی چین (۲۰۲۳-۲۰۲۴)» از سوی آکادمی گردشگری چین نشان می دهد که در سال ۲۰۲۳ تعداد سفرهای خروجی شهروندان چین از ۸۷ میلیون نفربار فراتر رفته و پیش بینی می شود این تعداد در سال ۲۰۲۴ میلادی به ۱۳۰ میلیون نفربار برسد.
همراه با انتشار سیاستهایی مساعد برای سفر مانند معافیت از دریافت روادید و احیای سفرهای بین المللی، اشتیاق گردشگران چینی برای سفرهای خارجی پی در پی افزایش مییابد.
داده ها نشان می دهد که تا ماه مه امسال، گردشگران چینی به نزدیک به ۲۰۰ کشور و منطقه و بیش از ۳۰۰۰ شهر و روستا در سراسر جهان سفر کرده اند. مقاصد مسافت کوتاه و متوسط از جمله سنگاپور، مالزی، ژاپن، کره جنوبی و تایلند از محبوبیت بیشتری در میان این گردشگران برخوردار هستند. تعداد گردشگران در مقاصد طولانی مانند اسپانیا، ترکیه، اتریش، اسلوونی و ایتالیا نیز رشد سریع تری داشته است. علاوه بر این، سفر به قزاقستان، ازبکستان، عربستان سعودی، امارات متحده عربی، کویت و سایر کشورهای «کمربند و جاده» نیز افزایش قابل توجهی داشته است.
بسیاری از آژانسهای مسافرتی و پلتفرمهای مسافرتی آنلاین از رزرو سفرهای خروجی برای تعطیلات تابستانی و بازار داغ این سفرها خبر داده اند.
هان جیه، رئیس شرکت مسافرتی « سی وای تی اس آئو یوئو» (CYTS Aoyou Travel) به خبرنگاران گفت که بازار سفرهای خروجی در تعطیلات تابستانی به اوج سفارش رسیده است و میزان تمایل مردم به کسب اطلاع در این مورد نسبت به دوره مشابه سال گذشته ۲۰۰ درصد افزایش یافت.
بیشتر گردشگران چینی امروزه برای سفر به جای تورهای دیدنی، به دنبال تجربه عمیق و لذت بردن از فرهنگ و زندگی محلی هستند. به گفته مسئول شرکت «سی آی تی اس» (CITS) چین، بازی های المپیک ۲۰۲۴ پاریس نشاط جدیدی به بازار گردشگری اروپا خواهد بخشید و تعداد مشاورهها برای تورهای طولانی مدت فرانسه و کشورهای همسایه به طور قابل توجهی افزایش یافته است.
از جمله ویژگیهای جدید سفرهای خروجی چین می توان به این موضوع اشاره کرد که گردشگران چینی تورهای گروهی کوچک و تورهای سفارشی را ترجیح میدهند؛ نسلهای پس از دهه ۸۰ و دهه ۹۰ به مسافران اصلی تبدیل شدهاند؛ دلایل سفر آنها متنوعتر شده و کنسرتها، جشنوارههای موسیقی، رویدادهای بازی نیز میتواند انگیزه گردشگران برای آغاز یک سفر باشد. در عین حال، گردشگران چینی بیشتر به دنبال احساس آرامش و تجربه عمیق از زندگی محلی هستند.
در تعطیلات عید بهار، روز یادبود درگذشتگان و روز کارگر و جشنوارههای دیگر امسال، تعداد زیادی از گردشگران چینی به خارج از کشور سفر کردند و سطح مصرف در بازار گردشگری جهان را وارد فصل اوج خود کردند.
یانگ جین سونگ، مدیر موسسه تحقیقاتی بین المللی آکادمی گردشگری چین معتقد است که گردشگری خارجی شهروندان چین یک نیروی محرکه مهم و تثبیت کننده برای توسعه گردشگری جهانی است. احیای گردشگری خارجی در چین اعتماد قوی و شتاب توسعه را به جهان تزریق خواهد کرد.
بر اساس داده های وزارت گردشگری و ورزش تایلند، در سه ماه اول سال جاری، تعداد سفرهای گردشگران چینی به تایلند به ۱.۷۵ میلیون سفربار رسید که در بین گردشگران کشورهای جهان رتبه اول را به خود اختصاص داده است. آدی چایراتانانون، دبیرکل انجمن گردشگری تایلند گفت که در سال ۲۰۲۳ تعداد سفرهای گردشگران چینی به تایلند به ۳.۵ میلیون سفربار رسید و پیش بینی می شود این تعداد در سال جاری به ۶ تا ۸ میلیون نفربار برسد.
دبیر کل منطقه آسیا و اقیانوسیه اداره ملی گردشگری اتریش به خبرنگاران گفت: گردشگران چینی درآمد زیادی از گردشگری را برای اتریش به ارمغان آورده اند و به ویژه در زمینه خرید، اقامت، پذیرایی و سرگرمی نقش شایانی در بهبود اقتصاد محلی ایفا کرده اند. سفرهای گردشگران چینی ضمن کمک به ارتقای تبادلات فرهنگی بین دو کشور، ایجاد فرصت های همکاری بیشتر، همچنین شهرت و محبوبیت اتریش در چین را افزایش داده است.