چرا ساخت جامعه آسیا-اقیانوسیه با سرنوشت مشترک ضرورت دارد؟
امسال مصادف است با سیاُمین سالگرد «نشست سران اعضای سازمان همکاری اقتصادی آسیا-اقیانوسیه» (اَپک). «شی جین پینگ» رئیس جمهوری خلق چین برای حضور در سیاُمین نشست سران اَپک دعوت شد که به طور کامل نشان دهنده اهمیت فراوانی است که چین برای همکاری اقتصادی آسیا-اقیانوسیه قائل است.
چین به کمک خرد و قدرت خود برای تعمیق همکاری آسیا-اقیانوسیه و ترویج ساخت یک جامعه آسیا-اقیانوسیه با سرنوشت مشترک ادامه خواهد داد.
منطقه آسیا-اقیانوسیه یک سوم جمعیت جهان را در خود جای داده، بیش از ۶۰ درصد تولید اقتصادی دنیا و حدود نیمی از تجارت جهانی را داراست. آسیا-اقیانوسیه پویاترین منطقه اقتصادی جهان به حساب میآید.
اَپک به عنوان یک پلفترم همکاری اقتصادی مهم در منطقه آسیا-اقیانوسیه پیشرفت مداومی در ترویج تجارت منطقهای و آزادسازی و تسهیل سرمایه گذاری داشته و نقشی مثبت در پیشرد رشد اقتصادی جهانی و منطقهای ایفاء کرده است.
منطقه آسیا-اقیانوسیه در حال حاضر دارای ثبات کلی است و همکاری منطقهای همچنان در حال پیشرفت است. توسعه صلح آمیز و همکاری منطقهای کماکان جریان اصلی این منطقه است.
در عین حال، جهان با توجه به تنشهای ژئوپلتیکی و چشم انداز اقتصادی وارد دورهای از آشفتگی و دگرگونی شده و یک چشم انداز اقتصادی در حال تحول بر محیط توسعه و چارچوب همکاری در منطقه آسیا-اقیانوسیه تاثیر گذاشته است.
تمام طرفها انتظار دارند منطقه آسیا-اقیانوسیه مسیر توسعه صلح آمیز، باز، مبتنی بر همکاری، برد-برد و فراگیر را دنبال کند، به چالشهای دورانها پاسخ دهد، یکپارچگی اقتصادی منطقهای را ترویج کند، چشماندازهای توسعه جدید را کشف نماید و رشد اقتصادی جهان را رهبری کند.
چین به شکل فعالانهای حامی ساخت یک جامعه آسیا-اقیانوسیه با سرنوشت مشترک بوده است و قاطعانه این مسیر را به منظور ترویج همکاری در منطقه هدایت میکند.
شی جین پینگ از سال ۲۰۱۳ ریاست نشست سران اقتصادی اَپک را بر عهده داشته یا در آن شرکت کرده و سخنرانیهای مهمی ایراد نموده است.
چین همکاری آسیا-اقیانوسیه را از طریق پیشنهادات خود ترویج کرده، توسعه منطقه را با کمکهایش ارتقاء بخشیده، با خرد خود در منطقه اجماعسازی کرده و ساخت مشترک جامعه آسیا-اقیانوسیه با سرنوشت مشترک را که دارای ویژگیهای باز بودن، فراگیر بودن، نوآور بودن، ارتباطات بیشتر و همکاری سودمند متقابل داشتن را ترویج نموده است.
آقای شی در سیاُمین نشست سران اقتصادی اَپک سخنرانی مهمی را به منظور تببین کامل پیشنهادات مهم چین در خصوص تعمیق همکاری آسیا-اقیانوسیه و پیشبرد رشد منطقهای و جهانی، ایراد کرد.
چین قاطعانه با تمام طرفها به منظور ترویج رفاه و توسعه منطقه آسیا-اقیانوسیه و ایجاد آیندهای بهتر برای منطقه، همکاری خواهد کرد.
چین به عنون یک بازیگر کلیدی در منطقه آسیا-اقیانوسیه پتانسیل عظیم رشد اقتصادی را داراست و نقشی چشمگیر در پیشبرد توسعه اقتصادی منطقهای ایفاء میکند.
«گزارش ادغام اقتصادی آسیا ۲۰۲۳» که توسط «بانک توسعه آسیایی» منتشر شده نشان میدهد ۶۴.۲ درصد مجموع رشد اقتصادی منطقه، ۳۷.۶ درصد رشد تجارت کالا، ۴۴.۶ درصد رشد تجارت خدمات از آن چین است.
این کشور متعهد به تعمیق شراکت آسیا-اقیانوسیه با ویژگیهای اعتماد متقابل، فراگیری و همکاری سودمند متقابل است. هدف چین ساخت جامعه آسیا-اقیانوسیه با سرنوشت مشترک است که صلح آمیز، با ثبات، پاک و زیباست، منطقهای که همه در آن آماده کمک به یکدیگر هستند و همین امر رفاه را برای همه به ارمغان میآورد.
این تعهد فرصتهای جدید خلق کرده و نیروی تازهای به توسعه و رفاه منطقه آسیا-اقیانوسیه و جهان تزریق کرده است.
توسعه چین از منطقه آسیا-اقیانوسیه سود برده و چین متقابلا با پیشرفت خود به منطقه سود رسانده است.
چین به اشتراک گذاری فرصتهای توسعه خود با جهان ادامه خواهد داد به ویژه با منطقه آسیا-اقیانوسیه.
این باور به طور گستردهای وجود دارد که یک چین مرفه و قدرتمند نه تنها در خدمت منافع اساسی مردم چین است بلکه منافع بیشتری برای آسیا-اقیانوسیه و جهان به ارمغان میآورد.
صلح، ثبات و رفاه منطقه آسیا-اقیانوسیه متعلق به تمام مردم این منطقه است و آینده آسیا-اقیانوسیه به تلاشهای مشترک همین مردم وابسته است.
تمام طرفها باید به آرمانهای اصیل خود پایبند بمانند، یک چشم انداز راهبردی و طولانی مدت همکاری منطقهای را به تصویب برسانند و نقش اَپک به عنوان کانال اصلی در همکاری منطقهای را پذیرفته و همکاری آسیا-اقیانوسیه را در مسیری صحیح حفظ کنند تا با همکاری با یکدیگر یک جامعه آسیا-اقیانوسیه با سرنوشت مشترک را بسازند.