رئیس جمهور کنیا: ساخت مشترک «کمربند و جاده» تغییرات واقعی برای کنیا به ارمغان آورده است
«ویلیام روتو» رئیس جمهور کنیا در مصاحبه اخیر خود با «رادیو و تلویزیون مرکزی چین» تاکید کرد که ساخت مشترک «ابتکار کمربند و جاده» از یک ایده به پروژهها و نتایج محسوس و عینی تبدیل شده و منافع ملموسی را برای کشورش به ارمغان آورده است.
به گفته وی روابط کنیا-چین بر پایه همکاری برد-برد است.
بخشی از مصاحبه رئیس جمهور کنیا با رادیو و تلویزیون مرکزی چین را در زیر میخوانید:
مجری: رئیس جمهور روتو، از لحاظ مفهومی و عملی ارزش و نتایج «ابتکار کمربند و جاده» را چگونه ارزیابی میکنید؟
رئیس جمهور کنیا: فکر میکنم ساخت مشترک ابتکار کمربند و جاده طرحی آیندهنگرانه است. این ابتکار یعنی چگونگی ایجاد زیرساختهای امروز اعم از جادهها، خطوط راه آهن، زیرساخت دیجیتال و غیره بر اساس تجربه «جاده ابریشم» قرون گذشته برای ترویج توسعه تجاری در قرن بیست و یکم. ساخت مشترک ابتکار کمربند و جاده از یک ایده به پروژههای اجراشده تبدیل شده و به نتایج ملموس و محسوس رسیده است. برای مثال در کنیا ما «راه آهن استاندارد مومباسا-نایروبی» را داریم. وقتی برای اولین بار اعلام شد قرار است راه آهن مومباسا-نایروبی ساخته شود بسیاری از مردم آن را باور نکردند. امروز این راه آهن کالا و مسافر حمل میکند و تغییرات واقعی برای کنیا به ارمغان آورده است. بنا بر این میتوان گفت ابتکار کمربند وجاده از یک ایده به واقعیت تبدیل شده است.
مجری: حالا که از راه آهن مومباسا-نایروبی صحبت کردید، آیا خودتان تا به حال سوار قطارهای آن شدهاید؟ احساس شما چیست؟
رئیس جمهور کنیا: البته، البته که سوار شدم! احساس خوبی داشتم! افراد زیادی سوار شدند. حالا موردی که لازم است بگویم این است که برای سوار شدن باید یک هفته قبل بلیت رزرو کنید. اگر صبح تصمیم بگیرید بلیت همان روز را بخرید غیرممکن است.
مجری: این نشان دهنده میزان بسیار بالای مسافران است.
رئیس جمهور کنیا: بله، این تجربه شخصی من است. و این خط آهن فقط بین مومباسا و نایروبی حرکت نمیکند بلکه به «نایواشا» هم میرود. ما همچنین در حال مذاکره با کشورهای اطراف کنیا از جمله اوگاندا، کنگو (کنیشازا) و کنگو (برازاویل» هستیم. آنها خواستار ساختن راه آهنهای مشابه برای اتصال شرق و غرب آفریقا هستند. آنها همچنین در حال بررسی این هستند که چگونه میتوانند از تجربه کنیا استفاده کنند و به بخشی از این پروژه موفق تبدیل شوند.
مجری: بر اساس دادههای وزارت امور دارایی کنیا، بدهی خارجی کنیا تا مارس امسال حدود ۶ میلیارد دلار بود و وامهای قرض گرفته شده از چین نزدیک به ۱۷ درصد بدهی عمومی این کشور محسوب میشود. با این وجود اگر به گزارش رسانههای غربی نگاهی بیاندازید احساس میکنید ظاهرا موضوع بدهی تمام و کمال به رابطه میان دو کشور چین و کنیا وابسته است. نظر شما در این باره چیست؟
رئیس جمهور کنیا: چین بزرگترین طلبکار به ما نیست. ما روابط گستردهای با «بانک جهانی»، «صندوق بینالمللی پول»، «اتحادیه اروپا»، «ایالات متحده» و بسیاری کشورهای دیگر داریم. رابطه میان کنیا و چین بر اساس برد-برد است. ما توانایی انجام مذاکرات متوازن و منصفانه برای مردم کنیا و شرکایمان را داریم. ما از دیگران سودجویی نمیکنیم و اجازه هم نمیدهیم دیگران از ما سودجویی کنند. ما میدانیم چه میخواهیم و دوستان و شرکایمان را خودمان انتخاب میکنیم.
مجری: آقای رئیس جمهور، چین سالهای سال است که کالاهای عمومی در حوزه ایدئولوژیک به جهان ارائه کرده و بر احترام به تمام کشورهای جهان تاکید نموده و اینکه هر کشور باید خودش مسیر توسعهای که مناسب با شرایط ملی آن است را انتخاب کند. نظر شما درباره مسیر چین به سوی مدرنیزاسیون، ابتکارات توسعه جهانی، امنیت جهانی و تمدن جهانی چین چیست؟
رئیس جمهور کنیا: برخی از ابتکاراتی که شما به آنها اشاره کردید اعم از ابتکار کمربند و جاده، ابتاکر توسعه جهانی یا ابتکار امنیت جهانی همگی به پیشرفت جهان در ابعاد مختلف مرتبط هستند. سپاسگزاریم که چین خواسته خود را بر دیگر کشورها تحمیل نمیکند. ما هم در کنیا به همین شکل عمل میکنیم یعنی نمیخواهیم خواسته خود را به دیگران تحمیل کنیم. ما ارزشهای مشترک را به اشتراک میگذاریم. ما اصول مشترک را با مردم تمام کشورها به اشتراک میگذاریم و به انتخاب مسیرها و اهداف دیگر کشورها احترام میگذاریم. چین به توسعه خارق العادهای دست یافته که ما آن را ستایش میکنیم. دقیقا بخاطر انتخابهای چین در گذشته، چین امروز ساخته شده است.