گناه آمریکا در درگیری جدید فلسطین و اسرائیل

درگیری بین فلسطین و اسرائیل همچنان در حال گسترش است و در پشت صحنه‌های تکان دهنده و غم انگیز، چهار گناه آمریکا به تدریج خود را بروز می‌دهد.

 

پس از شروع درگیری، ایالات متحده نه تنها تلاشی برای کاهش تنش نکرد، بلکه به طور یکجانبه از اسرائیل حمایت کرد. «جو بایدن»، رئیس‌جمهور ایالات متحده و دیگر مقامات ارشد آمریکا یکی پس از دیگری به اسرائیل سفر کردند و با صدای بلند اعلام کردند که «به اسرائیلی‌ها و جهان اطلاع خواهند داد که ایالات متحده در کنار چه کسی ایستاده است». آمریکا متحده تنها طرفی است که در بین چهار طرف در مسئله خاورمیانه می‌تواند تأثیری قابل توجه بر اسرائیل داشته باشد، اما نه تنها این کار را نکرده، بلکه در درازمدت از اسرائیل جانبداری و فلسطین را سرکوب کرده است؛ این اقدام نارضایتی بزرگ در خاورمیانه و جهان عرب به دنبال داشته و به این سبب ایالات متحده صلاحیت میانجیگری بین فلسطین و اسرائیل را از دست داده است.

 

پس از وقوع درگیری اخیر، ایالات متحده قدمی برای صلح برنداشت، بلکه بلافاصله ارائه کمک نظامی به اسرائیل را تایید کرد و به سرعت دو فروند ناو هواپیمابر را برای تقویت بازدارندگی به شرق مدیترانه اعزام کرد.

بایدن اخیرا درخواست ۱۰۶ میلیارد دلار بودجه ویژه دیگر را به کنگره ارائه کرد که ۱۴.۳ میلیارد دلار آن برای کمک نظامی به اسرائیل استفاده می‌شود. او علناً اعلام کرد که ایالات متحده تضمین خواهد کرد اسرائیل همه چیزهایی را که برای دفاع از خود نیاز دارد، در اختیارش قرار می‌گیرد. «نیکی هیلی»، نماینده دائم سابق ایالات متحده در سازمان ملل متحد و نامزد جمهوری خواهان برای انتخابات ۲۰۲۴، در مصاحبه‌ای به صراحت گفت: «به  نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل گفتم، آنها را بکش!» پشت این حرف‌ها و کارهای جنگجویانه، نرخ سهام شرکت‌های صنعت نظامی ایالات متحده افزایش یافته است.

 

آمریکا همواره نسبت به خود بخشنده و با دیگران سختگیر بوده است؛ این نوع «بخشش» در قبال متحدانش نیز صدق می‌کند. در جریان این درگیری، ایالات متحده سایر کشورها را تحت فشار قرار داد تا به طور مشترک حملات حماس به غیرنظامیان را محکوم کنند، اما این واقعیت را کم اهمیت جلوه داد که حملات هوایی اسرائیل باعث تلفات گسترده غیرنظامیان شد و محاصره غزه باعث ایجاد یک بحران انسانی جدی شده و تنها بر حق دفاع اسرائیل از خود تأکید کرد، اما درمورد آنکه آیا اقدامات نظامی اسرائیل مناسب است یا نه، صحبت نمی‌کند، چه رسد به آنکه زمینه تاریخی بی‌عدالتی‌های طولانی مدتی که مردم فلسطین متحمل شده‌اند را بازگو کند.

 

همچنین یکی از تاکتیک‌های رایج ایالات متحده این است که از مسائل داغ جهانی برای اتهام‌زنی به کشورهای دیگر استفاده می‌کند تا فشار علیه خود را کاهش دهد. چین یکی از طرفین درگیری فلسطین و اسرائیل نیست، اما بازهم هدف اتهام‌زنی آمریکا قرار گرفته تا از یک طرف جانبداری کند. برخی از آمریکائی‌ها ادعا می‌کنند که تاکید مداوم چین بر «راه حل دو کشوری» اقدامی غیر مسئولانه است و تلاشی برای خشنود کردن اسرائیل و فلسطین و ایجاد تصویری بی طرف از خود است. اما در واقع، چین همواره در مسئله فلسطین منصفانه اظهارنظر و عمل می‌کند. در ژوئن سال جاری، چین پیشنهادی سه ماده‌ای برای حل مسئله فلسطین ارائه کرد که بر ضرورت ایجاد کشور مستقل فلسطین، افزایش کمک‌های توسعه و کمک‌های بشردوستانه به فلسطین و پایبندی به جهت گیری صحیح مذاکرات صلح تاکید داشت. «طرح چین» از سوی کشورهای عربی به عنوان بهترین طرح مورد تحسین قرار گرفته و در سطح بین‌المللی از شهرت خوبی برخوردار است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا