اجماع شرکت کنندگان داووس تابستانی بر همراهی در مسیر توسعه چین
چهاردهمین اجلاس سالانه سران و نخبگان که مجمع تابستانی داووس نیز نامیده می شود در تیانجین افتتاح شد و بیش از ۱۵۰۰ رهبر سیاسی، تجار و دانشگاهیان از حدود ۱۰۰ کشور و منطقه و سازمانهای بینالمللی را به خود جذب کرد.
با توجه به اینکه بسیاری از شرکت کنندگان از کلمه “شکننده” برای توصیف وضعیت فعلی اقتصادی جهان استفاده کردند، موضوع “کارآفرینی: نیروی محرکه اقتصاد جهانی” شعار مناسب این اجلاس بود. اقتصاد جهان به شدت به رشد نیاز دارد، اما شتاب رشد از کجا می آید؟ به عنوان دومین اقتصاد بزرگ جهان، طبیعتاً همه نگاهها به چین است. طی دهه گذشته، اقتصاد چین با نرخ متوسط سالانه ۶.۲ درصد رشد کرده است که بیش از ۳۰ درصد در رشد اقتصادی جهان نقش داشته است.
بورگه برنده، رئیس WEF گفت که اقتصاد چین سریعتر از کل جهان رشد می کند و احتمالاً امسال ۳۶ درصد رشد جهانی را به همراه خواهد داشت.
تعدادی دیگر از شرکت کنندگان بر این باورند که حکومت کارآمد و اقدامات سیاستی هدفمند چین، “رشد آن را در همه بخشها” ممکن می کند. در اولین روز این مجمع، چین نقشه راه توسعه انرژی هیدروژن سبز خود را منتشر کرد که در آن ۳۵ طرح راه اندازی شده برای دستیابی به انتشار کربن تا سال ۲۰۳۰ به اوج خود رسید.
در سال ۲۰۲۲، رتبه بندی شاخص جهانی نوآوری چین به رتبه یازدهم رسید و در بین اقتصادهای با درآمد متوسط رتبه اول را به خود اختصاص داد. همانطور که چین توسعه با کیفیت بالا را دنبال می کند و استراتژی توسعه مبتنی بر نوآوری را بیشتر اجرا می کند، محرک های جدید بیشتری برای رشد اقتصادی آزاد خواهند شد.
برای شرکتهای جهانی، چین فقط یک “داستان رشد زیبا” نیست، بلکه سرزمین فرصتهای برد-برد است. با وجود صداهایی در غرب که خواستار «جداسازی» و «ریسک زدایی» از چین بودند، نمایندگان تجاری در این مجمع نشان دادند که انجام این کار به معنای انزوای آنها از «همکاری» و فرصتهای برآمده از چین است. در دنیای به شدت جهانی شده امروز، عدم توسعه و همکاری خطر واقعی را به همراه دارد. WEF پیشبینی میکند که ۷ تا ۹ درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی ممکن است به دلیل «جداسازی» از بین برود.
چین تلاش می کند تا به دنیای بیرون بازتر شود و اجازه دهد جهان کیک رشد خود را به اشتراک بگذارد.
همانطور که چین دسترسی به بازار خود را بیشتر می کند، فضای باز نهادی را گسترش می دهد و حفاظت از مالکیت معنوی را تقویت می کند. انتظار می رود شرکتهای مختلف حمایت بیشتری برای توسعه در چین دریافت کنند. برای شرکتهای جهانی، چهاردهمین WEF نه تنها یک سفر اعتماد به نفس است، بلکه یک سفر اجماع و اقدام است. همانطور که چین مسیر خود را به سمت مدرن شدن پیش می برد، جهان فرصتهای همکاری بیشتری را به اشتراک خواهد گذاشت.