استاد ایرانی: «ابتکار کمربند و جاده» فرصتهای توسعه بزرگی را برای افراد جوان به ارمغان آورده است / خوشحالم که سفیر تبادلات دوستانه چین-ایران هستم
۱۰ سال از زمانی که آقای گلصنمی با «ابتکار کمربند و جاده» ارتباط برقرار کرده است، میگذرد. در سال ۲۰۱۴، او برای اولین بار به چین آمد تا در پروژه تبادل آموزشی «کمربند و جاده» در مقطع دکتری تحصیل کند و همین جا بود که داستان خود را با این ابتکار چینی آغاز کرد. او از سال ۲۰۱۹ در آزمایشگاه کشوری پیشگیری و کنترل بلایای معدنی و دانشکده مهندسی انرژی و معدن دانشگاه علم و صنعت شاندونگ مشغول به کار بوده است. آقای گل صنمی در این مدت برنده جایزه «برنامه دانشمندان جوان برجسته» وزارت علوم و فناوری چین شده و نیز «جایزه دوستی چیلو استان شاندونگ»، «شهروند افتخاری استان شاندونگ» و دیگر عناوین افتخاری را کسب کرده است.
ناصر گل صنمی مدیریت «دفتر تعاملات علوم و فناوری چین- ایران در شهرک همکاری های اقتصادی تجاری سازمان همکاری شانگهای و مدیریت مرکز نوآوری و فناوری چین – ایران (چینگدائو) را هم برعهده دارد و ماه فوریه سال ۲۰۲۳ به دعوت سفارت جمهوری اسلامی ایران در پکن در نشست گفتگو با سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور وقت ایران شرکت و به صورت شفاهی درمورد توسعه کیفی چین سخنرانی کرد.
پروفسور گل صنمی اخیراً مصاحبه اختصاصی با خبرنگار «رادیو و تلویزیون مرکزی چین» را پذیرفت و گفت که ابتکار «یک کمربند و یک جاده» فرصتهای توسعه قابل توجهی را برای بسیاری از افراد جوان مانند او به ارمغان آورده و او خوشحال است با استفاده از فناوری به عنوان رسانه، به سفیر همکاریهای دوستانه بین چین و ایران تبدیل شده است.
در ادامه گزیدهای از این گفتوگو را میخوانید:
خبرنگار: شما سال هاست در چین کار و زندگی کردهاید و به زبان چینی مسلط هستید. لطفا درباره عمیقترین برداشتهای خود از کشور چین و مردم چین صحبت کنید.
گل صنمی: در واقع، من سالهاست که در کشور زیبای چین زندگی می کنم و احساسات زیر را نسبتا به صورت عمیقی به چین و مردم چین دارم:
اول، سنتهای عمیق تاریخی و فرهنگی: چین دارای تاریخ و فرهنگ طولانی و غنی است؛ مانند اندیشه «کنفوسیوس» و رونق فرهنگی در سلسلههای «سونگ»، «یوان»، «مینگ» و «چینگ» و غیره که تأثیری عمیقی بر جهان داشته است.
دوم، ارزشهای قوی خانوادگی: مردم چین برای خانواده و پیوندهای خانوادگی ارزش زیادی قائل هستند و به طور سنتی ارتباط عاطقی همراه با مسئولیت و احترام در بین اعضای خانواده دارند.
سوم، توسعه سریع اقتصادی و فناوری: توسعه اقتصادی چین در دهههای اخیر قابل توجه بوده است و این کشور به یکی از مراکز مهم نوآوری اقتصادی و فناوری در جهان تبدیل شده است.
چهارم، اهمیت به آموزش: جامعه چین به آموزش، به عنوان یک سرمایه گذاری بلندمدت و نیز به انتظارات والدین برای تحصیل فرزندانشان اهمیت زیادی میدهد.
پنجم، مهمان نوازی و علاقه به برقراری ارتباط اجتماعی: مردم چین عموما مهمان نواز هستند، برای روابط بین فردی ارزش زیادی قائل هستند و دوست دارند از طریق گردهماییها و فعالیتهای اجتماعی روابط دوستانه یا کاری خود را حفظ کرده یا گسترش دهند.
خبرنگار: شما علاوه بر کارهای علمی روزانه، در زمینه ارتقای مبادلات و همکاریهای بین چین و ایران نیز کارهای زیادی انجام دادهاید. لطفا در این باره صحبت کنید.
گل صنمی: با ترویج ابتکار کمربند و جاده و عضویت ایران در «سازمان همکاری شانگهای» و «بریکس» در سال ۲۰۲۳، همکاری چین و ایران روند سریع و گستردهتری به خود گرفته است. در چارچوب دفتر تعاملات علوم و فناوری چین – ایران و دانشگاه علم و صنعت شاندونگ، پروژههای همکاری ما چهار حوزه اصلی یعنی علم و فناوری، پرورش استعدادهای برتر، آموزش و تبادل فرهنگی را پوشش میدهد. این فعالیتها به عنوان مثال در زمینه صنعتی شامل همکاری با شرکت ملی مس، شرکتهای ماشین سازی و مهندسی مکانیک، وزارت نفت ایران و سایر ادارات میشود. ما دو مرکز تبادل علم و فناوری بینالمللی و پنج پروژه همکاری ایران و چین را دایر کردهایم ، به پرورش ۲۵ استعداد برتر و برقراری رابطه بین بیش از ۱۰۰ شرکت چینی و ایرانی کمک کردهایم، همچنین به ایجاد روابط خواهر خواندگی بین استانها و شهرهای دو کشور کمک کرده ایم. این پروژهها اقداماتی ملموس برای اجرای توافقنامه همکاری جامع ۲۵ ساله بین چین و ایران است و اهمیت آنها آشکار است.
خبرنگار: اطلاع دارم که شما از طریق یک پروژه تبادل آموزشی تحت ابتکار کمربند و جاده برای کار به شاندونگ آمدید. لطفاً نظرات خود را در خصوص این ابتکار و تأثیر آن بر زندگی شخصی خود به اشتراک بگذارید.
گل صنمی: در عصر جهانی شدن، ما به همکاری فراملی بیشتری برای ساختن جهانی هماهنگ، باثبات و شکوفا نیاز داریم. «کمربند و جاده» نه تنها برای بنده، بلکه برای بسیاری از افراد جوان فرصتهای قابل توجهی را به ارمغان آورده است. با کمک این پلتفرم، ما وارد صحنه بینالمللی گستردهتری شدهایم و نقش موثرتری ایفا کردهایم. تیم من در دانشگاه علم و صنعت شاندونگ شامل کارشناسانی از چین، ایران، لهستان، آلمان، پاکستان، بریتانیا، شیلی، مصر و کشورهای دیگر است. ما از طریق پلتفرمهای مختلف با کشورهای مشارکت کننده در ابتکار کمربند و جاده و برخی کشورهای غربی همکاری میکنیم و برای پیشرفت علمی و فناوری دنیا تلاش هرچند کوچک خود را انجام می دهیم.