دلیل افزایش پیش‌بینی رشد موسسات خارجی از وضعیت اقتصادی چین چیست؟

با توجه به آنکه چین شتاب رشد اقتصادی پایدار خود را حفظ کرده، موسسات با سرمایه خارجی به شکلی روزافزون انتظارات رشد خود از اقتصاد این کشور را بالا برده‌اند و دارایی‌های چین توجه روزافزونی را به خود جلب می‌کند.

موسسات متعددی از جمله «بارکلیز» و «گلدمن ساکس» پیش بینی خود از نرخ رشد تولید ناخالص داخلی (GDP) چین در سال ۲۰۲۴ را به ۵ درصد افزایش دادند در حالی که آنها پیش از این به ترتیب ۴.۴ درصد و ۴.۸ را پیش بینی کرده بودند. موسسه «فیچ» هم برآورد خود را از ۴.۵ درصد به ۴.۸ درصد تغییر داد.

«بانک جهانی» نیز اخیرا پیش بینی خود از رشد اقتصادی چین را مورد بازبینی قرار داد و یک نرخ رشد تولید ناخالص داخلی ۴.۸ درصدی را برای سال جاری میلادی پیش بینی کرد که نشان دهنده یک افزایش ۰.۳ واحد درصدی نسبت به پیش بینی دسامبر ۲۰۲۳ این موسسه است.

گزارش «دفتر تحقیقات اقتصاد کلان آسه‌آن+۳» (AMRO) طی گزارش اعلام کرد پایه‌های اقتصاد کلانِ اقتصاد چین با نشانه‌هایی شامل افت بیکاری، افزایش سرانه درآمد خالص و شکوفایی صنایع نوظهور راهبردی در چندین استان و وجود فاکتورهایی که بنیادی مستحکم برای احیای ثابت را فراهم می‌کند، سالم و مناسب باقی مانده است.

بر اساس این گزارش، برآورد AMRO از رشد تولید ناخالص داخلی چین در سال ۲۰۲۴، ۵.۳ درصد اعلام شده است.

ناظران صنعت بر این باورند که بازبینی صعودی پیش بینی‌های رشد اقتصادی چین توسط موسسات بین‌المللی نشان دهنده اعتماد قوی به چشم اندازهای اقتصادی چین و اعتماد به انعطاف پذیری و پتانسیل اقتصادی این کشور است.

«هو یی‌فان» افسر سرمایه گذاری ارشد و مدیر اقتصاد کلانِ آسیا اقیانوسیه در «مدیریت ثروت یو بی اس» گفت موسسه یو بی اس پیش بینی کرده که مصرف چین طی کل سال جاری میلادی رشدی ۶ درصدی را به ثبت می‌رساند.

وی افزود: پیش بینی می‌شود مصرف بخش خدمات ابتدا انعطاف پذیری را نشان دهد، علی الخصوص در صنایعی مثل سفر، حمل و نقل، هتل‌ها، رستوران‌ها و گیشه‌های سینما که رشد نسبتا واضحی را در مقایسه با سطوح سال ۲۰۱۹ نشان داده‌اند.

موسسات خارجی نیز در زمینه ثبات و احیای اقتصاد کلان، به دارایی‌های با ارزش‌گذاری پایین چین علاقه نشان داده‌اند.

«وندی لیو» استراتژیست ارشد سهام آسیا و چین در موسسه «جی.پی مورگان» گفت: از اواخر اکتبر سال گذشته، موسسه جی.پی مورگان به طور کامل درباره بازار سهام چین خوش بین بوده است.

وی افزود که چین احیای اقتصادی چشمگیری را نشان داده که به عملکرد خوب سهام A و سهام هنگ کنگ منجر شده و از ارزش گذاری سهام پشتیبانی می‌کند.

بر اساس اعلام گروه خدمات مالی ژاپنی «نومورا»، ارزش گذاری در بخش‌های مصرف کننده مانند تهیه غذا و خدمات اجتماعی از لحاظ تاریخی در سطح پایینی قرار دارد و ارزش گذاری‌های پایین مسیری مناسب برای عبور از تردید فعلی جهانی است.

با تعمیق مستمر اصلاحات فراگیر در بازار سرمایه چین و گشایش نهادینه، سرمایه گذاری سرمایه جهانی در بازار چین نیز آسانتر شده است.

«شورای دولتی چین» در ماه آوریل دستورالعملی برای تقویت مقررات، جلوگیری از خطرات و ارتقای کیفی بازار سرمایه منتشر ساخت و خواستار تلاش برای بهینه سازی سازوکار ارتباط متقابل فرامرزی بازار سرمایه و گسترش کانال‌های تامین مالی برای ثبت شرکت‌های خارج از کشور و در عین حال افزایش همکاری بین‌المللی در حوزه اوراق بهادار شد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا