نظرسنجی سیجیتیان: مردم جهان خواستار قیام علیه قلدری تجاری آمریکا هستند
اقدامات قلدرمآبانه و زورگویانه آمریکا در زمینه افزایش تعرفههای تجاری با واکنش و محکومیت شدید و اقدامات متقابل قاطع بسیاری از کشورها مواجه شده است. اقدام واکنشی اخیر چین در مخالفت با سوءاستفاده آمریکا از تعرفهها، با استقبال جامعه بینالمللی روبرو شده است.
چین روز جمعه گذشته (۵ آوریل) رسما اعلام کرد برای مقابله با تعرفههای دولت آمریکا، ۳۴ درصد تعرفه اضافی بر تمام کالاهای وارداتی از آمریکا اعمال کند. این اقدام چین بلافاصله بازتاب جهانی گستردهای یافت و مورد استقبال بسیاری از مردم جهان قرار گرفت.
نتایج یک نظرسنجی اخیر توسط سیجیتیان وابسته به رادیو و تلویزیون مرکزی چین نشان میدهد که پاسخدهندگان که از کشورهای مختلف در آن شرکت کردند، از کشورهای متبوع خود و همه کشورهای جهان میخواهند دست به دست هم داده و برای مقاومت در برابر «زورگویی و قلدری به سبک آمریکایی» اقدام کنند تا از حقوق قانونی خود و نظم فعلی اقتصاد و تجارت بینالمللی محافظت نمایند.
آمریکا با پرچم برابری و عدالت، یک بازی بیهوده و با حاصل جمع صفر را آغاز کرده و بدنبال آن است تا منافع خود را بالاتر از مصالح مشترک جامعه بینالمللی قرار دهد. چین به شدت با این رفتار ایالات متحده مخالفت کرده و تاکید دارد که توسعه، حق همه کشورهاست و نباید در انحصار عدهای محدود قرار گیرد.
بر اساس نتایج این نظرسنجی، ۸۶.۹ درصد از پاسخدهندگان به طور گسترده موافق هستند که اقدامات متقابل کشورها در برابر زورگویی تعرفهای آمریکا، اقداماتی مشروع برای دفاع از منافع قانونی خودشان است. ۸۹.۲ درصد از پاسخدهندگان خواستار آن شدند که کشورهای بیشتری در مورد مسائل تجاری با آمریکا، مواضع و اقدامات فعالتر و پیشگیرانهتری اتخاذ کنند و از طریق پلتفرمهای چندجانبه مانند سازمان تجارت جهانی، اقدامات یکجانبه و زورگویانه آمریکا را مردود اعلام کنند.
چین همواره با تاکید بر دستیابی به نتایج برد-برد در تجارت بینالمللی، عمیقا معتقد است که این چیزی است که مردم به دنبال آن هستند. زورگوییها و انحصارطلبیهای اقتصادی شرایط را برای دیگران سخت میسازد، در نهایت نتیجه معکوس خواهد داشت. در حال حاضر، اقتصاد جهانی هنوز با چالشهای متعددی مانند تورم، بدهی و تنشهای ژئوپلیتیک مواجه است. کشورها باید همکاری را تقویت کنند، نه اینکه به ایجاد تقابل بپردازند.
در این نظرسنجی، ۸۷.۷ درصد از پاسخدهندگان معتقدند که هیچ کشوری تحت «زورگویی به سبک آمریکایی» در امان نخواهد ماند و همه کشورها باید دست به دست هم دهند تا در برابر اقدامات زورگویانه آمریکا ایستادگی و مقاومت کنند. ۹۳.۵ درصد از پاسخدهندگان اعلام کردند که ایجاد یک نظم جدید عادلانه و بر پایه اصل برد-برد در تجارت بینالمللی، انتخاب هوشمندانهای است که با منافع همه طرفها همسو است. ۸۴.۹ درصد از پاسخدهندگان بر این باورند که این اختلاف و تنش تجاری که با یکجانبهگرایی آغاز شده، ممکن است در نهایت نظم تجارت بینالمللی را بر هم بزند. ۸۵.۳ درصد از پاسخدهندگان اشاره کردند که کشورهای مختلف با محافظت از حقوق قانونی خود از طریق مکانیسمهای چندجانبه، میتوانند به ایجاد نظم اقتصادی بینالمللی عادلانهتر و منطقیتر کمک کنند.
این نظرسنجی در پلتفرمهای انگلیسی، اسپانیایی، فرانسوی، عربی و روسی سیجیتیان منتشر شد و ۵۱۷۷ کاربر اینترنتی خارجی در مدت ۲۴ ساعت در آن شرکت کرده و نظرات خود را بیان کردند