تظاهرات آمریکایی‌ها علیه تعرفه‌های «نابودگرانه» ترامپ؛ نه به فاشیسم و جنون اقتصادی

ده‌ها هزار نفر در روز شنبه ۵ آوریل (۱۶ فروردین) به خیابان‌های آمریکا ریختند تا مخالفت خود را با سیاست‌های تفرقه‌افکنانه «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا ابراز کنند. این بزرگترین تظاهرات از زمان روی کار آمدن مجدد ترامپ به حساب می‌آید.

مخالفان سیاست‌های رئیس‌جمهور جمهوری‌خواه، از کاهش کارکنان دولت و اعمال تعرفه‌های تجاری گرفته تا محدود کردن آزادی‌های مدنی، در شهرهایی چون واشنگتن، نیویورک، هیوستون، فلوریدا، کلرادو، لس‌آنجلس و سایر نقاط تظاهرات کردند.

خانم «تری کلین» استاد بازنشسته «دانشگاه پرینستون» ایالت نیوجرسی در میان معترضانی بود که نزدیک «بنای یادبود واشنگتن» تجمع کرده بودند. او گفت برای شرکت در تجمع و اعتراض به سیاست‌های ترامپ «در همه‌چیز، از مهاجرت گرفته تا ماجرای وزارت کارآمدی دولت، تا تعرفه‌های این هفته و آموزش»، رانندگی کرده و به اینجا آمده است. کلین افزود: «به خاطر اینکه کل کشور ما زیر حمله است؛ همه نهادهایمان، همه چیزهایی که آمریکا را به آنچه هست تبدیل کرده‌اند.»

جنون اقتصادی

در واشنگتن، هزاران تظاهرات‌کننده – که بسیاری از آنها از سراسر ایالات متحده آمده بوند – با تجمع در «نشنال مال»، ده‌ها سخنران، معترضان را به مخالفت با ترامپ تشویق کردند.

«دیان کولیفرات» ۶۴ ساله، راهنمای تور دوچرخه‌سواری، گفت: «ما حدود ۱۰۰ نفر هستیم که از ایالت نیوهمپشایر با اتوبوس و ون آمده‌ایم تا علیه این دولت شرم‌آور اعتراض کنیم؛ دولتی که باعث از دست دادن متحدانمان در سراسر جهان و ویرانی زندگی مردم در داخل کشور شده است. آنها در حال نابود کردن دولت ما هستند.»

«وین هافمن» که ۷۳ سال سن دارد و مدیر بازنشسته امور مالی از «وست کیپ می»، نیوجرسی است، گفت که نگران سیاست‌های اقتصادی ترامپ، از جمله استفاده گسترده او از تعرفه‌هاست.

وی افزود: این برای کشاورزان در ایالت‌های جمهوری‌خواه هزینه خواهد داشت. این برای مردم هزینه خواهد داشت – قطعاً برای شغل‌هایشان و به‌ویژه برای طرح پس انداز بازنشستگی آنها. مردم ده‌ها هزار دلار از دست داده‌اند.

در شهر «دنور» ایالت کلرادو، یک مرد در میان جمعیت زیادی از معترضان پلاکاردی را بالا برد که روی آن نوشته شده بود: برای ایالات متحده شاه نمی‌خواهیم.

در ایالات متحده، ائتلافی از گروه‌های چپ‌گرا مانند MoveOn و Women’s March، رویدادهای «مداخله نکن» را در بیش از هزار شهر و تمام حوزه‌های کنگره برگزار کردند.

این تظاهرات‌ها حتی به برخی پایتخت‌های اروپایی هم کشیده شد و معترضان علیه سیاست‌های تجاری تجاوزکارانه ترامپ به خیابان‌ها آمدند.

«لیز چامبرلین» شهروندی با تابعیت دوگانه آمریکایی-بریتانیایی در تظاهرات لندن به خبرگزاری «فرانسه»، گفت: آنچه در آمریکا در حال وقوع است مشکل همه است. این یک جنوب اقتصادی است. ترامپ در حال سوق دادن ما به سوی یک رکود جهانی است.

در برلین هم «سوزان فست» یک کارمند بازنشسته ۷۰ ساله گفت ترامپ «بحرانی نهادینه» را ایجاد کرده و «این مرد یک دیوانه است».

فاشیسم

ترامپ با اقدامات تهاجمی‌اش برای کوچک‌سازی دولت، تحمیل یکجانبه‌ ارزش‌های محافظه‌کارانه و فشار زیاد حتی بر کشورهای دوست در زمینه‌های مرزها و تجارت، خشم بسیاری از آمریکایی‌ها را برانگیخته و باعث بی‌ثباتی در بازارهای سهام شده است.

«دومینیک سانتِلا» یکی از تظاهرات کنندگان در بوستون به خبرگزاری فرانسه گفت: صادقانه بگویم اینجا هستیم تا جلوی فاشیسم را بگیریم. ما در حال جلوگیری از این هستیم که یک رهبر مخالفان خود را به زندان بیندازد و همچنین جلوی زندانی کردن افراد عادی و مهاجران را می‌گیریم.

بسیاری از دموکرات‌ها خشمگین هستند که حزبشان، که در هر دو مجلس کنگره در اقلیت است، در مقابله با اقدامات ترامپ چنین ناتوان به نظر می‌رسد.

در تجمع نشنال مال، تنها چند بلوک آن طرف‌تر از کاخ سفید، هزاران نفر به سخنرانی افرادی مثل «جیمی راسکین» نماینده حزب دموکرات که به عنوان مدیر استیضاح در طول استیضاح دوم ترامپ خدمت کرده بود، را شنیدند.

او خطاب به معترضان گفت: هیچ انسان با اخلاقی، دیکتاتوری را که اقتصاد را ویران می‌کند و قیمت همه چیز را نمی‌داند و ارزش هیچ چیز را نمی‌شناسد، نمی‌خواهد.

بر اساس جدیدترین نظرسنجی‌ها، با تداوم هرج‌ومرج‌هایی که ترامپ در واشنگتن به وجود آورده، محبوبیت او به کمترین حد از زمان شروع ریاست‌جمهوری‌اش سقوط کرده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا