گسترش سیاست بدون ویزای چین نیروی محرکه‌ای برای توسعه کیفی مصرف خدمات

چین قول داده که توسعه کیفی بخش خدمات خود را منظور بهره گیری از پتانسیل مصرف، که از طریق تدابیر مختلف، از جمله گسترش سیاست بدون روادید به کشورهای بیشتر و توسعه هر چه بیشتر گشایش صنعت خدمات، محقق خواهد شد، ارتقا بخشد.

شورای دولتی چین روز شنبه دستورالعمل تقویت توسعه کیفی مصرف خدمات به منظور آزادسازی پتانسیل مصرف را منتشر ساخت.

تحیلگران می‌گویند مصرف داخلی با جذب سرمایه گذاران و گردشگران خارجی تقویت خواهد شد. همچنین چین کیفی کلی بخش خدمات خود را برای پاسخ بهتر به تقاضای مصرف کنندکان داخلی و خارجی، بهینه خواهد ساخت.

از همه مهمتر، سیاست گشایش چین به جهان این فرصت را خواهد داد تا در فرصت‌ها و سود ناشی توسعه این کشور شریک شوند.

دستورالعمل شورای دولتی چین شامل ۲۰ بخش مورد نظر در ۶ طبقه بندی است که خواستار بهبود کیفی خدمات صنعت پذیرایی و ترغیب برندهای پذیرایی مشهور جهان برای افتتاح اولین شعبه یا شعبه مطرح خود در چین شده است.

کیفیت بخش‌های پذیرایی و اقامتی و خدمات خارجی باید بهبود یابد.

دستورالعمل مذکور تاکید می‌کند، مجموعه‌ای از اقدامات باید برای تقویت نشاط مصرف شادی‌بخش از جمله توسعه دامه سیاست بدون ویزا به کشورهای بیشتر اتخاذ خواهد شد.

«پان هه لین» عضو «کمیته اقتصاد اطلاعات و ارتباطات» که زیر نظر وزارت صنعت و فناوری اطلاعات فعالیت می‌کند، روز یکشنبه به روزنامه «گلوبال تایمز» گفت: پیام این دستورالعمل روشن است و مسیر کار اقتصادی آینده بیش از پیش شفاف شده است.

وی افزود: چین وارد یک اقتصاد بالغ شده و افزایش سهم صنعت سوم – صنعت خدمات – در اقتصاد چین ضروری است.

تبدیل مصرف خدمات به محرک اصلی در توسعه و ارتقای مصرف از جمله تدابیر کار اقتصادی طی نیمه دوم سال ۲۰۲۴ بود که در نشست دفتر سیاسی کمیته مرکزی حزب کمونیست چین که ۳۰ جولای (۹ مرداد) به منظور تحلیل وضعیت اقتصادی کنونی برگزار گشت، تشریح شد.

به گفته تحلیلگران چین در مرحله‌ای قرار دارد که نرخ رشد مصرف خدممات آن سریعتر از مصرف کالاست، به این معنا که مصرف خدمات به منبع اصلی افزایش مصرف خانوار تبدیل شده است.

تحلیلگران تاکید کردند با این وجود، در مقایسه با سطح میانگین اقتصادهای با در آمد بالا در مرحله مشابه توسعه، سهم مصرف خدمات در مصرف خانوار در چین همچنان پایین است و پتاسیلی عظیم برای توسعه وجود دارد.

«هو چی‌مو» معاون دبیرکل «مجمع ادغام اقتصادهای دیجیتال و واقعی ۵۰» در مصاحبه روز یکشنبه با گلوبال تایمز گفت: تقاضای کارآمد داخلی فعلی ناکافی است. ترویج توسعه کیفی مصرف خدمات یک ابزار قدرتمند برای گسترش تقاضای داخلی است.

وی تاکید کرد: مصرف گردشگران خارجی اثری سرریز روی صنایع داخلی به ویژه صنایع خدماتی مثل پذیرایی، اقامتی، سرگرمی و صنایع مرتبط با گردشگری خواهد  داشت.

وی همچنین خاطرنشان کرد این حقیقت که چین بزرگترین بازرگان کالای جهان است به این معناست که فضای اندکی برای رشد در تجارت کالا وجود دارد. محرک جدید رشد روی تجارت خدمات تکیه خواهد داشت.

هو افزود: صنعت خدمات یک قابلیت قدرتمند برای تطبیق نیروی کار دارد. تقویت مصرف خدمات به حل مشکل اشتغال کنونی در چین منجر می‌شود و مشاغل بیشتری را در آینده ایجاد خواهد کرد.

تحلیلگران تاکید می‌کنند که گردشگران خارجی مشاغل بیشتری را در بخش گردشگری ایجاد کرده‌اند و این روند ادامه خواهد داشت.

پان گفت: سیاست بدون ویزای چین در آینده تقریبا به تمام کشورهای با یک وضعیت سیاسی و اجتماعی-اقتصادی با ثبات از جمله کشورهای توسعه یافته و برخی کشورهای با درآمد متوسط، گسترش خواهد یافت.

سیاست بدون ویزای ترانزیت ۱۴۴/۷۲ ساعته در حال حاضر برای گردشگران ۵۴ کشور به اجرا در آمده است. سیاست بدون ویزای چین گردشگران بیش از ۱۵ کشور را تحت پوشش قرار می‌دهد.

«چین جینگ» نائب رئیس «Trip.com»، یک آژانس گردشگری آنلاین چینی، در گزارشی که این شرکت در ماه جولای به گلوبال تایمز ارسال کرد، گفت: بر اساس توانمندی‌های فنی کنونی چین، ، کاملا این امکان وجود دارد که به اکثریت قریب به اتفاق متقاضیان اجازه داده شود ویزای الکترونیکی را به صورت آنلاین دریافت کنند و راحتی درخواست ویزا را تا حد زیادی بهبود بخشد.

با توسعه سیاست بدون ویزای چین افزایش تعداد مسافران ورودی به این کشور همچنان ادامه دارد. ۱۶ میلیون و ۶۳۵ هزار خارجی طی نیمه نخست سال جاری میلادی وارد چین شدند که در مقایسه با مدت مشابه سال ۲۰۲۳ یک افزایش ۱۵۲.۷ درصدی را نشان می‌دهد. از این تعداد ۸.۵۴ میلیون نفر با استفاده از سیاست بدون ویزا وارد این کشور شدند که نشان دهنده یک جهش ۱۹۰.۱ درصدی نسبت به ۶ ماه نخست سال گذشته است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا