چین یک مدل توسعه آرمان حقوق بشر بینالمللی ارائه کرده است
۲۶ ژانویه (۶ بهمن) نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو سوئیس به اتفاق گزارش مشارکت چین در دور چهارم بازبینیهای حقوق بشر ملی را به تصویب رساند که کاملا نشان دهنده تایید جامعه بین المللی نسبت به تلاشها تزلزل ناپذیر و دستاوردهای چین در ترویج و حفاظت از حقوق بشر است.
بازبینیهای حقوق بشر ملی یک پلتفرم مهم برای کشورها به منظور اجرای تبادلات برابر و شفاف در حوزه موضوعات حقوق بشر و انجام گفتگو و همکاری سازنده در چارچوب سازمان ملل است. چین اهمیت فراوانی به این دور از کار بازبینی داده و در این بازبینی با دیدگاهی شفاف و باز مشارکت کرده و با تمام طرفها به منظور یادگیری متقابل و پیشرفت در کنار هم ارتباط برقرار کرده است.
در جریان این بازبینی، طرفهایی که به ارزیابی مثبت دستاوردهای چین در حقوق بشر پرداختند به جریان اصلی نشست تبدیل شدند. بیش از ۱۲۰ کشور به طور کامل دستاوردهای بزرگ چین در ترویج و حفاظت از حقوق بشر را به رسمیت شناخته و از مفهوم و اجرای حقوق بشر با ویژگیهای چینی بشدت تمجید کرده و کمک مهم توسعه و پیشرفت چین به آرمان حقوق بشر جهانی را مورد تقدیر قرار دادند.
چین متعهد به فلسفه توسعه مردممحور است و حق بقا و توسعه را حقوق بشر ابتدایی میداند، بر حفظ و بهبود معیشت مردم تمرکز میکند، اطمینان حاصل میکند که ثمرات توسعه به نفع مردم باشد و برای ترویج توسعه جامع حقوق اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و حقوق مدنی و سیاسی تلاش میکند.
توسعه هماهنگ به شکل قابل توجهی سطح حفظاظت از حقوق بشر را بهبود بخشیده است. چین از زمان مشارکت در سومین دور بازبینی حقوق بشر ملی در سال ۲۰۱۸، به پیروزی جامعی در مبارزه علیه فقر دست یافته و مجموعهای از نتایج ملموس در ترویج و حفظ حقوق بشر از جمله «قانون مدنی» و «قانون حفظ اطلاعات شخصی» را فرمول بندی کرده است.
طی این دور از بازبینیها، نمایندگان زیادی از کشورهای در حال توسعه اعلام کردند مسیر توسعه حقوق بشر چین مطابق با شرایط ملی چین و آرمانهای مردم این کشور است.
یک مسیر توسعه حقوق بشر که برای همه مناسب باشد، در جهان وجود ندارد. مردم تمام کشورها این حق را دارند و باید به صورت مستقل مسیرهای توسعه حقوق بشر را که مناسب شرایط واقعی کشور خودشان باشد،پیدا کنند.
چین از تنوع تمدنهای جهانی حمایت میکند، در ابتکارات تمدن جهانی مشارکت میجوید، تبادلات و یادگیری متقابل را تقویت میکند، مسیرهای توسعه حقوق بشر انتخابی توسط کشورهای مختلف را ترغیب میکند و به آنها احترام میگذارد و از بهره مندی منصفانه حقوق بشر توسط تمام کشورها از طریق مدرنیزاسیون با ویژگیهای منحصربفرد، اطمینان حاصل میکند.
چین در عین ترویج توسعه با کیفیت آرمان حقوق بشر خود، تبادلات و همکاری گستردهای را در حوزه حقوق بشر انجام داده و به حکمرانی حقوق بشر جهانی کمک کرده است.
چین طی این دور از بازبینی اعلام کرد که ۳۰ تدبیر جدید را برای حفاظت از حقوق بشر به کار خواهد بست که شامل بهبود معیشت و رفاه مردم، تقویت حفاظت قانونی حقوق بشر، ترویج همکاری حقوق بشر بینالمللی و حمایت از کار سازوکارهای حقوق بشر سازمان ملل هستند.
نمایندگان بسیاری از کشورها تاکید کردند چین نقشی پیشرو در حکمرانی حقوق بشر جهانی و حفاظت از انصاف و عدالت بینالمللی ایفا خواهد کرد.