بریتانیا با اقدام علیه شرکت‌های چینی خود سیل می خورد

رسانه های انگلیسی چندی پیش این خبر را منتشر کردند که شبکه ملی بریتانیا قطعات ارائه شده توسط شرکت های چینی را به بهانه «امنیت» حذف کرده است. اگر این موضوع درست باشد، ماهیت این است که طرف انگلیسی به شرکت‌های چینی انگ می‌زند و با جوسازی به اصطلاح «تهدید چین»  مانعی برای توسعه شرکت‌های چینی در خارج از کشور ایجاد می‌کند. اگر این اقدام واقعا اجرا  شود،  این بریتانیاست که از خود  سیلی می خورد.

انگلیس با بهانه امنیت علیه شرکت های چینی اقدام می کند، علاوه بر “بیماری شک” اهداف سیاسی دوگانه ای نیز دارد. از یک طرف، ایالات متحده را دنبال  و سرکوب شرکت های فناوری چینی را تشدید می کند و به اصطلاح اتحاد ویژه بین بریتانیا و ایالات متحده را نشان می دهد. از سوی دیگر، بریتانیا در سال آینده با انتخابات سراسری رو به رو خواهد شد و حزب حاکم امیدوار است با سخت گیری در برابر چین، آرای بیشتری به دست آورد.

چنین اقداماتی در انگلستان در سال های اخیر کم نبوده است. در جولای ۲۰۲۰، بریتانیا در اعمال محدودیت‌هایی بر تجهیزات و خدمات 5G شرکت هواوی چین از ایالات متحده پیروی کرد. در ژوئیه سال گذشته، بریتانیا بار دیگر یک شرکت چینی را از دستیابی به حق معنوی مرتبط با فناوری حس بصری، از بریتانیا به دلیل به اصطلاح “امنیت ملی” منع کرد.

گزارش شده است که شرکت‌های چینی مربوط به این رویداد، از  شرکت‌های پیشرو در زمینه کنترل صنعتی و انرژی پاک هستند و توانایی‌های مستقل تحقیق و توسعه قوی دارند. نقشی که چنین شرکت هایی ایفا می کنند را نمی توان به راحتی جایگزین کرد. بریتانیا برای نادیده گرفتن قوانین بازار و کنار گذاشتن تامین کنندگان چینی هزینه بالایی خواهد پرداخت.

در حال حاضر، تحت تاثیر درگیری روسیه و اوکراین، قیمت انرژی در بریتانیا بالا رفته و هزینه های زندگی مردم در حال افزایش است. به این سبب دولت بریتانیا مجبور به بهسازی شبکه برق خود شد. با این حال، حذف قطعات ساخت چین احتمالاً زمان و هزینه بهسازی شبکه برق را افزایش می دهد.

علاوه بر این، دولت بریتانیا در سال ۲۰۲۱ اعلام کرد که تا سال ۲۰۳۵ به یک هدف صد در صد انرژی پاک برق دست خواهد یافت. با این حال، عقب ماندگی شبکه برق مانع از تحول انرژی بریتانیا شده است. به دلیل عدم برنامه ریزی آینده نگرانه برای ساخت و ساز زیرساخت های برق و کنار گذاشتن شرکت های با تجربه چینی، بریتانیا  ممکن است در دستیابی به اهداف کاهش انتشار با مشکل مواجه شود. این امر منجر به کندی  ترویج انرژی پاک در سراسر اروپا خواهد شد.

پس از حذف قطعات ارائه شده شرکت های چینی، شبکه ملی بریتانیا با مشکل یافتن شرکت های جایگزین مواجه می شود. طرف بریتانیایی مسائل تجاری و فنی را به هر قیمتی به شدت سیاسی می کند که این سبب تردید شرکت های بزرگ بین المللی می شود که آیا بازار بریتانیا می تواند باز، منصفانه و بدون تبعیض باقی بماند یا خیر و این گونه اعتماد آن ها به سرمایه گذاری بریتانیا تضعیف می شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا