مبادلات تجاری؛ محرک تازه همکاری چین-آفریقا

«ما بی‌جون» معاون مدیرکل «شرکت داروسازی هونان ار-کانگ» که در سال جاری میلادی مشغول آماده‌سازی برای راه‌اندازی یک کارخانه داروسازی در تانزانیا بوده، گفت: بلیط هواپیما به آفریقا تقاضای زیادی دارد؛ فرصت‌های فراوانی وجود دارد.

او که به طور منظم بین چین و آفریقا سفر می‌کند، اغلب از افزایش تعداد مسافران این مسیر شگفت‌زده می‌شود. به گفته ما، این نشانه‌ای روشن از گسترش روابط اقتصادی و تجاری میان مردم چین و آفریقا است.

از زمان راه‌اندازی مسیر «گوانگ‌جو–چانگ‌شا–نایروبی» در سال ۲۰۱۹ توسط «خطوط هوایی چاینا ساوثرن»، بیش از ۲۲۷ هزار مسافر در این مسیر جابجا شده‌اند و اکنون سه پرواز منظم هفتگی در آن برقرار است. برای پاسخ به تقاضای فزاینده در فصل اوج سفر، این شرکت هواپیمایی قصد دارد در تابستان امسال یک مسیر مستقیم نایروبی–گوانگ‌جو راه‌اندازی کند.

این رفت‌وآمد پرنشاط، دامنه همکاری‌های اقتصادی و تجاری چین-آفریقا را گسترش داده و انرژی تازه‌ای به روابط دوستانه دو طرف بخشیده است.

دانه‌های قهوه کنیا تنها در عرض سه روز می‌توانند به چانگ‌شا مرکز استان «هونان» در مرکز چین برسند و عطر خود را به «بازار بزرگ گائوچیائو» منتقل کنند. قهوه آفریقایی، به‌عنوان یکی از محصولات کشاورزی شاخص، از رونق بالایی برخوردار است و واردات آن به چین طی سه ماه اول سال جاری میلادی در مقایسه با مدت مشابه سال ۲۰۲۴ رشدی ۷۰.۴ درصدی را به ثبت رسانده است.

فراتر از بخش‌های سنتی، فعالانی جدید در حال تزریق «موج سبز» به همکاری چین-آفریقا هستند. با توجه به رشد توسعه پایدار در سراسر قاره سیاه، صادرات خودروهای برقی، باتری‌های لیتیومی و محصولات فتوولتائیک چین به آفریقا در سال ۲۰۲۳ به ترتیب ۲۹۱ درصد، ۱۰۹ درصد و ۵۷ درصد نسبت به سال ۲۰۲۲ افزایش یافته است.

«تیررا سوراخاتا» کارآفرین سنگالی که یک شرکت تاکسی اینترنتی مبتنی بر خودروهای برقی در داکار پایتخت این کشور راه‌اندازی کرده، گفت: اینها ۱۰۰ دستگاه خودروی برقی هستند که از چین سفارش دادم؛ این خودروها در داکار بسیار محبوب هستند.

او بیش از ۲۰ سال است که در «یی‌وو»، قطب تجاری پررونق استان «جه‌جیانگ» در شرق چین، زندگی و کار می‌کند. در غرفه شرکت او در یی‌وو، هزاران کالا از جمله پنل‌های خورشیدی، چراغ‌های خیابانی خورشیدی، محصولات مصرفی و لوازم خانگی عرضه شده‌اند. صادرات سالانه شرکت او به آفریقا از تنها چند ۱۰ کانتینر به بیش از ۴ هزار کانتینر افزایش یافته است. سوراخاتا گفت: این عدد همچنان رو به رشد است.

مدل‌های تجارت الکترونیک چینی نیز در قاره آفریقا در حال توسعه‌اند. این قاره که بازاری با پتانسیل بالا محسوب می‌شود، شتابی قوی را نشان می‌دهد.

«نانسی کاریوکی»، اینفلوئنسر در «کیلی‌مال» (پلتفرم بزرگ تجارت الکترونیک شرق آفریقا) گفت: پخش زنده به ما کمک می‌کند تا مخاطبانی بیشتر را جذب کرده و نیازهای آنها را به‌ صورت لحظه‌ای بهتر درک کنیم.

پخش‌های زنده او اغلب بیش از ۱۰ هزار بازدید روزانه دارد که برای این منطقه عدد قابل توجهی است. وی افزود: از لوازم الکترونیکی گرفته تا لباس و کفش، همه چیز تنها با یک کلیک در دسترس است.

دیگر شرکت‌های بزرگ تجارت الکترونیک چینی مانند «علی‌بابا» و «پین‌دودو» نیز وارد بازار آفریقا شده‌اند و یک «پل دیجیتال» نیرومند میان دو طرف ایجاد کرده‌اند.

با افزایش مشارکت بخش خصوصی، حجم کل تجارت چین-آفریقا در حال رشد است. بر اساس داده‌های منتشرشده در اوایل ژوئن امسال توسط اداره کل گمرک چین، حجم تجارت با کشورهای آفریقایی طی پنج ماه نخست ۲۰۲۵ با رشد ۱۲.۴ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ۹۶۳.۲۱ میلیارد یوان (۱۳۴ میلیارد دلار) رسیده است

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا