ثبات زنجیره‌های تامین جهانی، سُفره ای برای همه

در شرایطی که بعضی کشورها تلاش می‌کنند سلطه و کنترل خود بر فناوری‌های کلیدی را به یک ابزار و سلاح برای تضعیف زنجیره‌های تامین جهانی و پیشبرد منافع خود تبدیل کنند، چین اما برای حفظ ثبات و انعطاف‌پذیری این زنجیره‌ها به نفع جامعه جهانی تلاش می‌کند. نمایشگاه بین‌المللی زنجیره تامین چین که از امروز (۱۶ ژوئیه) تا روز ۲۰ ژوئیه در پکن برگزار می‌شود، یکی از تازه ترین نمونه‌های تلاش چین برای حفظ ثبات زنجیره تامین به نفع همه ملت ها است.

با شعار “ایجاد پل های اتصال میان جهان برای آینده‌ای مشترک”، این نمایشگاه زمینه مناسبی را برای حدود ۶۵۰ شرکت از ۷۵ کشور، منطقه و سازمان بین‌المللی فراهم کرده تا فرصت‌های همکاری بیشتری را جستجو کنند. به گفته شورای توسعه تجارت بین‌المللی چین، هدف از برگزاری این نمایشگاه، تقویت زنجیره‌های تامین جهانی در زمینه های تولید پیشرفته، انرژی پاک، خودروهای هوشمند، فناوری دیجیتال، بهداشت و کشاورزی سبز است.

بیش از ۶۵ درصد از شرکت‌کنندگان، جزو شرکت‌های فورچون ۵۰۰ یا پیشگامان صنعتی هستند. جالب‌تر اینکه بیش از۲۳۰  شرکت، از جمله شرکت بزرگ فناوری آمریکایی انویدیا (Nvidia)، برای اولین بار در این نمایشگاه حضور دارند. حضور این شرکت آمریکایی در نمایشگاه پکن نشان‌دهنده آن است که همکاری اقتصادی و تجاری جهانی نباید قربانی بازی‌های سیاسی و ژئوپلیتیک برخی کشورها شود.

چین عمیقا معتقد است فناوری‌های پیشرفته باید برای ساختن جهانی بهتر به کار روند و این اعتقاد خود را در عمل نیز ثابت کرده است، اما برخی کشورها با بهانه‌هایی مانند “امنیت ملی”، فناوری های پیشرفته را به سلاحی برای اهداف و منافع ملی خود تبدیل می‌کنند. این رویکرد خودخواهانه و کوتاه‌بینانه، تاثیرات منفی گسترده‌ای بر صنایع و زنجیره‌های تأمین جهانی دارد.

جنسن هوانگ، مدیرعامل شرکت فناوری آمریکایی انویدیا، که در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه حضور دارد، در مصاحبه‌ای در پکن، چین را یکی از معدود کشورهایی دانست که “هوش مصنوعی در تمام حوزه‌ها به کار می‌رود” و اشاره کرد که هیچ یک از شرکت های  فناوری‌، از جمله انویدیا، نمی‌تواند این بازار را نادیده بگیرد.

در حالی که چین و آمریکا به عنوان دو اقتصاد بزرگ جهان تلاش می‌کنند روابط اقتصادی و تجاری خود را از طریق مذاکره تثبیت کنند، شرکت آمریکایی انویدیا فروش تراشه‌های H20 هوش مصنوعی خود را در بازار چین از سر گرفته است. اگرچه چین در زمینه بعضی از فناوری‌های کلیدی هنوز به واردات وابسته است، اما بخش فناوری پیشرفته آن پیشرفت مداومی داشته و کاربردهای آن توجه جهانیان را جلب کرده است.

همان‌طور که چین بارها تأکید کرده است: “اگر کسی تلاش کند تا چراغ خانه دیگران را خاموش کند، این کار باعث نورانی تر شدن چراغ خانه او نخواهد شد، و همچنین اگر کسی تلاش کند تا راه پیشرفت دیگران را مسدود کند، این کار باعث پیشرفت او نمی شود.” به همین دلیل، چین از اقتصادهای بزرگ می‌خواهد که به جای سیاست‌های خصمانه علیه دیگران، از گشودگی و همکاری حمایت کنند.

استقبال روزافزون و مشارکت گسترده شرکت‌های خارجی از کشورهای مختلف در نمایشگاه بین المللی زنجیره تامین چین، نه‌تنها نشان دهنده جذابیت بازار عظیم چین و پتانسیل بالای توسعه آن است، بلکه بار دیگر ثابت می کند که تلاش برای حذف چین از زنجیره‌های تامین جهانی، اقدامی بیهوده و بی نتیجه است و اختلافات تجاری باید بهانه‌ای برای گفت‌وگو و همکاری باشد، نه تقابل و اجبار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا