در مسیر آینده با نگاهی به مجمع داووس تابستانی تیانجین

زیر آسمان لاجوردی تیانجین، مرکز ملی همایش‌ها و نمایشگاه‌ها این شهر در حالی با معماری مدرن خود به عنوان نمادی از نوآوری و پیشرفت خودنمایی می‌کند که مجمع داووس تابستانی ۲۰۲۵ در روزهای ۲۴ و ۲۵ ژوئن در آن برگزار شد.

در حالی که بیش از ۱۵۰۰ شرکت‌کننده حاضر در این مجمع بر کارآفرینی و نوآوری تمرکز داشتند، چشم‌انداز بین‌المللی یک تضاد آشکار را با دیدگاه آنان نشان می‌دهد. ابرهای تیره تنش‌های بین‌المللی و اختلافات تجاری همه جا را فرا گرفته است. جهان پس از شوک اعلام تعرفه‌های سنگین ایالات متحده در ماه آوریل، به پایان مهلت ۹۰ روزه برای اعمال این تعرف‌ها در ۸ ژوئیه نزدیک می‌شود و خود را برای تلاطم و تنش بیشتر آماده می‌کند. ظهور حمایت‌گرایی تجاری و تشدید تنش‌های ژئوپلیتیکی، موجب افزایش گسترده عدم قطعیت در اقتصاد جهان شده است.

مجمع داووس تابستانی ۲۰۲۵ با موضوع «کارآفرینی برای عصر جدید»، با حضور مقام‌های دولتی، فعالان عرصه کسب ‌و کار، دانشگاهیان، اعضای سازمان‌های بین‌المللی و نوآوران برتر برگزار شد و این افراد گرد هم آمدند تا در مورد چگونگی گذار از این دنیای پرآشوب بحث کنند. در این میان از نظر چین، همکاری و نوآوری آزاد، پاسخ چالش‌های پیش روی جهان خواهد بود.

گشایش به عنوان یک انتخاب استراتژیک و عاملی برای تثبیت رشد جهانی

اقتصادهای باز همواره موفق هستند. وقتی کشورها بازارهای خود را به روی جهان باز می‌کنند و به ترویج تجارت و سرمایه‌گذاری آزاد می‌پردازند، فرصت‌های بیشتری برای رشد اقتصادی، نوآوری و اشتغالزایی ایجاد می‌شود. تعهد چین به گشایش، یک انتخاب استراتژیک است تا ضمن هدایت توسعه کشور، به ثبات اقتصادی جهان نیز کمک کند.

تیانجین در خط مقدم اجرای راهبرد گشایش رو به گسترش چین قرار دارد و به عنوان مثال، این شهر محل اولین شرکت سرمایه‌گذاری مشترک بوئینگ در چین و اولین پایگاه تولید و خط مونتاژ ایرباس «اِی ۳۲۰»( A320) در خارج از اروپا به شمار می‌رود.

اقدامات مربوط گشایش بیشتر در چین یکی پس از دیگری اجرا شده‌اند که از جمله آنان می‌توان به «اقدامات اداری ویژه (کاهش لیست موارد منفی) برای دسترسی به سرمایه‌گذاری خارجی (۲۰۲۴)» اشاره کرد. این اقدامات تمام محدودیت‌های سرمایه‌گذاری خارجی در بخش تولید را حذف کرده‌اند. این سیاست، با در نظر گرفتن رفتار ملی برای شرکت‌های تأسیس شده با منابع مالی خارجی به نوبه خود باعث جذب بیشتر شرکت‌های چندملیتی و افزایش سرمایه‌گذاری‌های آنان در چین شده است. علاوه بر این، چین همچنان به تسهیل رویه‌های ارائه خدمات دولتی برای کل چرخه کسب‌وکار (از تأسیس تا خروجی محصول) ادامه می‌دهند.

با نمایان شدن تأثیرات مشهود این اقدامات، گشایش چین در دنیای تجارت یک موج مثبت ایجاد کرده است. به این ترتیب که گروه رنو سهام خود را در شرکت دانگ‌فنگ رنو به ۷۵ درصد افزایش داده است. تأسیس شعبه‌های مک‌دونالد و استارباکس نیز در چین در حال گسترش است. نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که تعداد قابل توجهی از شرکت‌های چندملیتی زنجیره‌های تأمین خود را به چین آورده‌اند و یا سطح کسب ‌و کار خود را در چین گسترش می‌دهند که نشان‌دهنده اعتماد زیاد به محیط کسب ‌و کار چین است.

نوآوری: موتور اصلی توسعه و ایجاد فرصت‌های جدید برای همکاری جهانی

تغییر رویکرد چین از تولید محصولات «ساخت چین» به تولید محصولات «خلق‌شده در چین» در حال شتاب گرفتن است و با متحول کردن چشم‌انداز صنعتی چین، فرصت‌های جدید برای جهان ایجاد می‌کند.

در سه‌ماهه اول سال ۲۰۲۵، شرکت خودروسازی بی وای دی (BYD) چین به جایگاه اول در بازار جهانی خودروهای برقی صعود کرد و با در اختیار گرفتن ۱۵ درصد از بازار این خودروها، بالاتر از تسلا با ۱۲ درصد قرار گرفت. همین موضوع نشان می‌دهد که چگونه سختکوشی بی وای دی در زمینه نوآوری‌های فناوری و توسعه محصول، توانایی رقابتی این شرکت در بازار جهانی را افزایش داده است. درست مانند بی وای دی، هوآوی نیز با وجود تمام محدودیت‌های ایالات متحده، پیشرفت‌های زیادی در زمینه فناوری توسعه تراشه داشته است. این شرکت همچنین اولین گوشی  تاشوی سه تکه را به جهان عرضه کرده و سیستم عامل هارمونی آن نیز اکنون سومین سیستم عامل بزرگ موبایل جهان است. علاوه بر اینها، شرکت فناوری یونیتری (Unitree Technology) نیز نشان داده که به سرعت در زمینه رباتیک پیشرفت می‌کند. این شرکت‌ها با برداشتن گام‌های مهم در بخش فناوری جهان به مصرف‌کنندگان در سراسر جهان انتخاب‌های بیشتر و بهتر داده‌اند.

توسعه فناوری در چین باعث بهبود سطح زندگی میلیون‌ها نفر شده و اکنون ۹۰ درصد از روستاهای چین تحت پوشش شبکه ۵ جی هستند و در عین حال از طریق پرداخت الکترونیکی، چین به سرعت در حال حرکت به سوی تبدیل شدن به جامعه‌ای بدون نیاز به پول نقد است. تولیدکنندگان محتوا در یوتیوب با سفر به چین تجربیات جالب خود نظیر حفظ تعادل سکه‌ها در قطارهای پرسرعت و سوار شدن به تاکسی‌های بدون راننده و تحویل غذا توسط پهپادها را با مخاطبان به اشتراک می‌گذارند و همین نمایش نوآوری‌های بی‌نظیر، باعث افزایش محبوبیت چین در جهان شده است.

در حالی که ظهور یکجانبه‌گرایی و حمایت‌گرایی تهدیدی قابل توجه برای ثبات و شکوفایی اقتصاد جهان به شمار می‌رود، مجمع تابستانی داووس که به تازگی به پایان رسید، پیام روشن خود در مورد اهمیت نوآوری و گشایش را به جهان ارسال کرد و نشان داد که این مجمع به عنوان تسهیل‌گر گفتگوهای مربوط به آینده جهان تلاش می‌کند تا با گسترش تفکر کارآفرینی، راه ‌حل‌های نوآورانه را برای ایجاد منابع جدید رشد در جهان ارائه کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا