سیاست‌های جدید ازدواج آسان چگونه بازار مصرف و گردشگری چین را گرم‌تر کرد؟

«یانگ مین» و «هه شینگیو» عروسش، صبح سه ‌شنبه صدها کیلومتر دورتر از خانه‌شان در استان «یون‌نان» (جنوب غربی چین) ازدواج خود را در کنار دریاچه «اِرهای» ثبت کردند.

تاریخ ۲۰ مه در چین از جایگاهی ویژه‌ برخوردار است؛ چرا که تلفظ عدد «۵۲۰» در زبان چینی با عبارت «وو آی نی» (به معنی دوستت دارم) شباهت دارد. این روز، یکی از شلوغ‌ترین زمان‌ها برای ثبت ازدواج به شمار می‌رود و دفاتر ثبت در سراسر کشور شاهد صف‌های طولانی هستند.

با توجه به لغو الزامات ثبت خانوار برای ازدواج که در اوایل ماه جاری توسط دولت اعلام شد، بسیاری از زوج‌های جوان به روند جدید «عروسی به علاوه سفر» روی آورده‌اند و مراسم ازدواج را با گردش و سفر ترکیب می‌کنند.

یانگ تازه‌داماد اهل شهر «کونمینگ» مرکز استان یون‌نان، گفت: حالا که ثبت ازدواج بسیار ساده‌تر شده، تصمیم گرفتیم در همان‌ جایی که نخستین بار همدیگر را دیدیم، ازدواج کنیم. دفتر ثبت ازدواج آنها در شبه‌جزیره‌ای در دریاچه اِرهای، با طراحی به سبک پارک، قرار دارد و مراسم ازدواج گروهی نیز در همان روز در منطقه خودمختار بای دالی – که در استان یون‌نان واقع است – برگزار شد.

یانگ افزود که این زوج پس از مراسم، چند روزی را برای ماه‌عسل در شهر دالی سپری خواهند کرد.

قانون جدید ازدواج بدون نیاز به ثبت خانوار، به‌ویژه برای افرادی که در خارج از زادگاه خود زندگی یا کار می‌کنند، فرآیند ثبت را بسیار تسهیل کرده است. طبق سرشماری ملی سال ۲۰۲۰، جمعیت سیار چین به ۳۷۶ میلیون نفر رسیده که ۱۲۵ میلیون نفر از آن‌ها مهاجران میان استانی هستند.

با حذف الزام ثبت در محل تولد، بسیاری از زوج‌های جوان ترجیح می‌دهند مراسم ازدواج خود را مطابق میل خود برنامه‌ریزی کنند و با سفر به مقصدی دلخواه، آن را به یک تجربه ماندگار یا «ازدواج در مقصد» تبدیل کنند.

در همین راستا و با هدف تقویت مصرف داخلی، مناطق مختلف کشور سیاست‌ها و اقدامات متنوعی را برای جذب زوج‌های جوان اجرا کرده‌اند.

یون‌نان که به‌عنوان یکی از محبوب‌ترین مقاصد گردشگری چین شناخته می‌شود، با مناظر طبیعی خیره‌کننده، فرهنگ‌های متنوع و غذاهای بومی، تاکنون ۱۱۴ دفتر ثبت ازدواج به سبک پارک راه‌اندازی کرده است. این دفاتر خدمات یک‌مرحله‌ای شامل ثبت ازدواج، برگزاری مراسم و تور ماه‌عسل ارائه می‌دهند. در همین راستا، شهر چنگدو مرکز استان «سی‌چوان» در همسایگی استان یون‌نان دفتر ثبت ازدواج خود را به قله‌ای کوهستانی در ارتفاع ۳۲۵۰ متری منتقل کرده که بلندترین نقطه این شهر محسوب می‌شود.

دریاچه «سایرام» در منطقه خودمختار اویغور شین جیانگ (شمال غربی چین) به زوج‌هایی که در آنجا ازدواج خود را ثبت کنند، ورود مادام‌العمر رایگان اعطا می‌کند؛ امری که این منطقه را به مقصدی جذاب‌تر برای زوج‌های جوان تبدیل کرده است.

«لیانگ سِن» اهل منطقه خودمختار گوانگ‌شی جوانگ در جنوب چین، به همراه نامزدش «وانگ مینگی» از استان «جی‌لین» شمال شرقی چین)، اخیرا بیش از ۱۰ هزار کیلومتر از جی‌لین تا دریاچه سایرام رانندگی کردند تا ازدواج خود را در آنجا ثبت کنند.

لیانگ گفت: ما هر دو عاشق سفر هستیم. این سیاست جدید هم راحتی فراهم کرده و هم یک مراسم عروسی خاص.

وی افزود که تجربه مسیر – از خوردن تنقلات محلی گرفته تا صعود به دیوار بزرگ چین و عبور از کوه‌های پوشیده از برف – به خاطره‌ای عاشقانه برای‌شان تبدیل شده است.

 

رونق ازدواج در مقاصد گردشگری، به رشد صنایع وابسته مانند عکاسی نیز منجر شده است.

«چِن لیولینگ» عکاس خصوصی مستقر در چنگدو، گفت که هزینه عکاسی برای ثبت ازدواج معمولاً بین ۲۰۰ تا ۴۰۰ یوان (حدود ۲۷.۸ تا ۵۵.۶ دلار آمریکا) متغیر است، در حالی که استودیوهای لوکس ممکن است تا ۶۹۹ یوان دریافت کنند.

 

او افزود: زوج‌های جوان هم به ‌دنبال حس تشریفات هستند و هم صرفه‌جویی اقتصادی؛ برای همین حاضرند چند صد یوان برای ثبت این لحظه خاص هزینه کنند.

«جائو کان‌هویی» رئیس شاخه عروسی‌های مقاصد گردشگری در انجمن گردشگری دالی، گفت که نسل جوان امروزی درکی متنوع‌تر از مفهوم عاشقانه دارد و همین امر موجب شکل‌گیری مقاصد محبوب جدید برای ازدواج شده است.

وی خاطرنشان کرد که این مدل‌های خلاقانه نه ‌تنها بازتابی از تحول در الگوی مصرف پس از تسهیل سیاست‌ها هستند، بلکه نشان‌دهنده بازتعریف مراسم ازدواج در ذهن جوانان بوده و «اقتصاد شیرین» را به موتور جدیدی برای رشد تبدیل کرده‌اند

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا