آرمان مشترک چین-ویتنام؛ حرکت جمعی بیش از ۱.۵ میلیارد نفر به سوی مدرنیزاسیون

مدرنیزاسیون آرمان مشترک مردم است. حرکت بیش از ۱.۵ میلیارد نفر به سوی مدرنیزاسیون، چه معنایی برای جهان دارد؟

طی سفر دو روزه «شی جین پینگ» دبیرکل کمیته مرکزی حزب کمونیست و رئیس جمهور چین به ویتنام که از ۱۴ تا ۱۵ آوریل (۲۵ تا ۲۶ فروردین) به طول انجامید، دو طرف یک نقشه راه جدید برای ساخت جامعه‌ای با سرنوشت مشترک میان چین و ویتنام در عصر جدید ترسیم کردند.

به روشنی می‌توان دید که در جهانی متلاطم، چین و ویتنام با همکاری در مسیر توسعه صلح آمیز، نه تنها به بیش از ۱.۵ میلیارد نفر در مسیر مدرنیزاسیون یاری می‌رسانند، بلکه به شکلی موثر به حفظ صلح و ثبات منطقه‌ای و جهانی کمک کرده و توسعه مشترک را پیش می‌برند.

امسال مصادف با هفتاد و پنجمین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک میان چین و ویتنام و «سال تبادل فرهنگی چین-ویتنام» نام گرفته است. این نخستین سفر شی جین پینگ در سال جاری و اولین سفر وی پس از کنفرانس کاری کمیته مرکزی حزب کمونیست چین است که نشان از اهمیت بالای توسعه روابط چین-ویتنام در نزد وی دارد. «خبرگزاری ویتنام» (VNA) نوشت: این سفر یک رویداد سیاسی و دیپلماتیک مهم در روابط میان دو حزب و دو کشور محسوب می‌شود اهمیتی راهبردی و تاثیری درازمدت بر توسعه مناسبات میان دو کشور دارد.

رهبر چین طی دیدار با «تو لام» دبیرکل کمیته مرکزی حزب کمونیست ویتنام ۶ اقدام را پیشنهاد داد و بر لزوم ارتقای اعتماد متقابل راهبردی به سطحی بالاتر، ساخت یک سد امنیتی محکم‌تر، توسعه همکاری سودمند متقابلِ کیفی‌تر، تقویت روابط مردمی گسترده‌تر، انجام همکاری چندجانبه نزدیکتر و دستیابی به تعاملات دریایی سازنده‌تر تاکید کرد.

این ۶ اقدام نقشه راهی جدید برای تعمیق ساخت یک جامعه چین-ویتنام با سرنوشت مشترک ترسیم کرده و مسیر «حرکت بیش از ۱.۵ میلیارد نفر به سوی مدرنیزاسیون» را مشخص نموده است.

اساس دوستی چین-ویتنام در مردمان این دو کشور نهفته است. بیش از ۳.۷ میلیون گردشگر چینی در سال گذشته میلادی به ویتنام سفر کردند، «منطقه همکاری گردشگری فرامرزی آبشار دتیان» (بان جیئوک) رسما به بهره‌برداری خواهد رسید و چندین مسیر خودران فرامرزی افتتاح می‌شود؛ به این ترتیب، «تور یک‌روزه دو کشور» به واقعیت تبدیل خواهد شد.

جوانان ویتنامی امروزه شدیدا مجذوب «تب چین» و «فرهنگ چینی» شده‌اند و بسیاری از آهنگ‌های ویتنامی نیز به جست‌وجوهای پرطرفدار در اینترنت چین تبدیل گشته است.

«از یک رود آب نوشیدن، بامدادان هم‌دیگر را دیدن، شبانگاهان در چهره‌ی هم نگریستن، با بانگ خروس‌های سحری با هم به آواز برخاستن…» این ترانه‌ کلاسیک «ویتنام-چین» دوستی دیرینه‌ دو کشور همسایه را در هم‌آوازی با طبیعت مشترکشان روایت می‌کند.

آنها نه فقط «رفقا و برادران» هم هستند بلکه همسفران جاده مدرنیزاسیون هم به حساب می‌آیند. در آستانه‌ فصلی جدید از تاریخ، همکاری چین و ویتنام برای ایجاد جامعه‌ای با آینده‌ مشترک، ابعادی عمیق‌تر و عینی‌تر به خود خواهد گرفت. این همکاری نه فقط فرصت بهره‌مندی بیش از ۱.۵ میلیارد نفر از دستاوردهای مدرنیزاسیون را فراهم می‌کند، بلکه ثبات و اطمینان ارزشمندی به جهانِ پرتلاطم امروز خواهد بخشید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا