چین شاهد رشد کمسابقه در برگزاری کنفرانسهای خبری و تکامل نظام اطلاعرسانی
پژوهشگران و مسئولان شنبه ۱۷ مه (۲۷ اردیبهشت) اعلام کردند که چین در سالهای اخیر با رشد چشمگیر در تعداد و تنوع کنفرانسهای خبری در سطوح مختلف مواجه بوده است؛ رشدی که با شکلگیری یک نظام ساختاریافته برای انتشار اخبار از سطح دولت مرکزی تا نهادهای محلی و همچنین ارتقای حرفهایگری سخنگویان همراه شده است.
بیش از ۱۰۰ سخنگو از نهادهای دولتی محلی و ملی، شرکتهای دولتی تحت مدیریت دولت مرکزی، و جمعی از کارشناسان دانشگاهی در «چهارمین نشست تخصصی سخنگویان چین» که در دانشگاه رنمین پکن برگزار شد، حضور یافتند. تمرکز اصلی این نشست بر تقویت نظام سخنگویی و ارتقای کارایی اطلاعرسانی عمومی قرار داشت.
«مو گائویی» مدیر دفتر اطلاع رسانی شورای دولتی گفت: در عصر اینترنت همراه و ارتباطات در هم تنیده هوشمند، چشمانداز رسانهها شاهد تغییراتی اساسی بوده است.
وی افزود: ضروری است پژوهشهای دقیقی درباره نگرانیهای اجتماعی و گرایشهای افکار عمومی صورت گیرد و پیوندهای مؤثر با منافع مردم شناسایی شود تا بتوان به شکلی موثرتر به انتظارات جامعه پاسخ داد.
«گوئو جیاکون» سخنگوی وزارت امور خارجه نیز اظهار داشت دستگاه دیپلماسی چین طی سال گذشته میلادی مجموعا ۲۳۰ نشست خبری برگزار کرد و سخنگویان آن به بیش از ۲۵۰۰ پرسش خبرنگاران داخلی و خارجی پاسخ دادند. با این روند، این وزارتخانه به تنها نهاد دیپلماتیک در جهان تبدیل شد که در تمامی روزهای کاری بهطور منظم نشست خبری برگزار میکند.
وی اضافه کرد تا روز چهارشنبه، پوشش رسانههای بینالمللی شاخص از نشستهای خبری منظم وزارت امور خارجه چین در سال جاری با رشد ۶۹.۶ درصدی همراه بوده و شمار مقالات منتشرشده به بیش از ۲۵ هزار مورد رسیده است.
«جوئو چینگآن» رئیس «دانشکده روزنامه نگاری و ارتباطات» در «دانشگاه تسینگهوا» گفت نظام انتشار اخبار در چین بهتدریج تکامل یافته و سطح حرفهایگری تیمهای سخنگویی نیز پیوسته در حال ارتقا است.
وی بر ضرورت انطباق این نظام با فضای ارتباطات چندرسانهای تأکید کرد، به ویژه با توجه به نیاز به اتخاذ رویکردهای پیشگیرانه در عرصههای نوظهوری مانند شبکههای اجتماعی و فناوریهای هوش مصنوعی.