حفاظت از محیط زیست و نوآوری علمی عوامل شکوفایی پایتخت گل صد تومانی چین
«کنفرانس جهانی گل صدتومانی ۲۰۲۵» و سی و چهارمین «جشنواره بینالمللی فرهنگ و گردشگری گل صدتومانی» روز سه شنبه ۸ آوریل (۲۰ فروردین) به صورت رسمی در شهر «هِزِه» استان «شاندونگ» واقع در شرق چین، گشایش یافت. این رویداد با شعار «بگذارید دنیا عاشق گلهای صدتومانی هِزِه شود»، به مدت یک ماه میزبان جشنواره شکوفههای زیبا خواهد بود.
شهر هِزِه فراتر از نمایشهای خیرهکننده گلها، در حال به نمایش گذاشتن دو عامل کلیدی پشت موفقیت گل صدتومانی خود است که عبارتند از حفاظت از محیط زیست و نوآوری علمی.
هِزِه که به عنوان «پایتخت گل صدتومانی» چین مشهور شده، بیش از ۱۲۰۰ گونه گل صدتومانی را به لطف شرایط زیستمحیطی مطلوب و سیاستهای سبز هدفمند، پرورش داده است.
یکی از نقاط عطف اکولوژیکی ساخت پارکهای تالابی در سراسر این شهر محسوب میشود. هِزِه یکی از شهرهای استان شاندونگ است که انواع مختلف تالابها را در خود جای داده است. این شهر میزبان چهار پارک ملی تالابی و ۱۰ پارک تالابی در سطح استانی است.
این پارکها با احیای اکوسیستمهای حاشیه رودخانه و ارتقای کیفیت آب، بهشکلی قابل توجه حاصلخیزی خاک و تنوع زیستی منطقه را افزایش دادهاند؛ اقداماتی که هم زیستگاهی پایدار برای حیات وحش فراهم آورده و هم بستری مناسب برای کشت گسترده گلهای صدتومانی ایجاد کرده است.
علم همچنین نقشی کلیدی در پیشبرد صنعت گل صدتومانی ایفا میکند.
«آکادمی علوم کشاورزی چین» روشی نوآورانه برای نگهداری گلهای صدتومانی گلدانی ابداع کرده که با بهرهگیری از دمای پایین طبیعی، دوره خواب گلهای صدتومانی گلدانی را میشکند.
این روش بر چالشهای دیرینهای همچون رنگپریدگی گلها، رشد ناقص برگها و از بین رفتن گیاه پس از گلدهی غلبه کرده و در نتیجه، گلهایی سالمتر و با قابلیت فروش بیشتر تولید میکند.
این نوآوریها جایگاه جهانی شهر هِزِه را گسترش دادهاند. امروزه محصولات مرتبط با گل صدتومانی این شهر – از جمله بذر، لوازم آرایشی، چای و آثار هنری – به بیش از ۳۰ کشور و منطقه صادر میشوند؛ صادراتی که با تقویت برند و همکاریهای بینالمللی همراه شده است.
شرکتهای محلی با تلفیق سنت و نیازهای روز، در حال شکل دادن به روندهایی نوین همچون محوطهسازی مدرن، فضای سبز شهری و طرحهای فرهنگی نوآورانه هستند.
این شهر همچنین با ترویج کشاورزی هوشمند، استفاده از سامانههای نظارت دیجیتال و آبیاری خودکار را در مزارع گل صدتومانی گسترش داده است.
این فناوریها با بهینهسازی مصرف منابع و کاهش اثرات زیستمحیطی، در راستای اهداف چین برای توسعه پایدار روستاها عمل میکنند.
مدل هِزِه با رویکرد توسعه سبز و پایههای علمی مستحکم، در چارچوب تحقق توسعه باکیفیت و تمدن زیستمحیطی چین، بینشی ارزشمند ارائه میکند.
«مجمع بینالمللی ارتباطات گل صدتومانی هِزِه ۲۰۲۵» به عنوان یک پلتفرم برای گفتگو درباره رشد پایدار صنعت، حفاظت از تنوع زیستی و تبادلات فرهنگی عمل خواهد کرد.