فناوری هوشمند در خدمت گردشگری چین؛ از پاهای رباتیک و اسکلتهای بیرونی چه میدانیم؟
اسکلتهای بیرونی رباتیکی که با هوش مصنوعی کار میکنند، در تعطیلات تازهپایانیافته «روز چینگمینگ»، به همراهانی کارآمد برای گردشگران چینی در مسیر فتح کوههای بلند تبدیل شدند؛ تجهیزاتی کمکی که نماد پیشرفت چین در توسعه «گردشگری هوشمند» به شمار میروند.
برخی از گردشگران در منطقه گردشگری کوه «تایشان» در استان «شاندونگ» (شرق چین)، ترجیح دادند به جای اینکه با پای خود از کوه بالا بروند، در صفهای طولانی برای کرایه «پاهای رباتیکی» منتظر بمانند. قله این کوه بیش از ۱۵۰۰ متر ارتفاع دارد و برای صعود آن باید بیش از ۷ هزار پله را بالا رفت.
«لی گانگ» رئیس «گروه گردشگری فرهنگی تایشان» روز یکشنبه به «The Paper» رسانه مستقر در شاندونگ گفت که این وسیله رباتیک طی تعطیلات اخیر چینگمینگ کمبود عرضه داشت و بسیاری از مسافران دو ساعت در صف منتظر میماندند تا آن را کرایه کنند. منطقه گردشگری کوه تایشان در ماه ژانویه ۱۰ اسکلت بیرونی رباتیکی مجهز به هوش مصنوعی را در اختیار گردشگران قرار داد و قصد دارد تا حدود ماه مه این تعداد را به ۵۰۰ دستگاه افزایش دهد.
وی تاکید کرد: به وسیله این دستگاه رباتیک میتوان زمان مورد نیاز برای فتح یک بخش شیبدار از قله اصلی کوه تایشان را از سه ساعت معمول به نصف کاهش داد.
این کوهِ واقع در شاندونگ تنها نقطه گردشگری نیست که به تجهیزات کمکی پیشرفته برای بهبود تجربه گردشگران روی آورده است. به نوشته روزنامه «هوانگشان دیلی»، کوه «هوانگشان» در استان «آنهوی» واقع در شرق چین هم قرار است تا پایان این ماه زانوبندها و عصاهای هوشمند را در اختیار عموم بازدیدکنندگان قرار دهد. این دو دستگاه کمکی و همچنین اسکلتهای بیرونی رباتیک از ماه فوریه امسال به صورت آزمایشی در کوه هوانگشان عرضه شدهاند.
«وی چانگرِن» موسس «btiii.com»، یک وبسایت خبری مالی مرتبط با گردشگری، در این باره گفت: تجهیزات کمکی پیشرفته مانند پاهای رباتیک، نه فقط کوهنوردی را در ایام تعطیلات جشنواره چینگمینگ برای گردشگران آسانتر کردند، بلکه شگفتی آنها را نسبت به فناوریهای پیشرفته نیز برانگیختند.
پرتال مسافرتی «Tunju» هم نوشت برخی از محصولات مبتنی بر هوش مصنوعی و خدمات نوین گردشگری میتوانند اشتیاق مردم، بهویژه جوانان را برای کاوش در مکانهای دیدنی برانگیزند.
وی افزود استقبال از اسکلتهای بیرونی رباتیک در تعطیلات روز چینگمینگ، نشانهای دلگرمکننده از حرکت چین در مسیر توسعه «گردشگری هوشمند» است؛ تلاشی با هدف پاسخگویی به نیازهای متنوع معنوی و گردشگری مردم و تبدیل گردشگری به یکی از صنایع پایه کشور.
موسس «btiii.com» خاطرنشان کرد: سالها پیش، گردشگری هوشمند بر حل مسائل اساسی مانند فراهم کردن پوشش مناسب سیگنال تلفن همراه و وایفای در نقاط گردشگری تمرکز داشت، اما با پیشرفت فناوریهای هوش مصنوعی، تمرکز به سمت بهرهگیری از دستگاههای هوشمند تغییر یافته است.