سردبیر پیشین «ایران دیلی»: تجربه ویژه توسعه چین برای ایران آموزنده است
سال ۲۰۲۵، «سال چین» در سازمان همکاری شانگهای است. در پاییز امسال، شهر تیانجین چین میزبان کنفرانس سران سازمان همکاری شانگهای خواهد بود. ایران نیز عضو سازمان همکاری شانگهای و در عین حال عضو بریکس است. عماد آبشناس، سردبیر سابق ایران دیلی، در مصاحبه اختصاصی با روزنامه مردم چین گفت که پیوستن به سازمان همکاری شانگهای و سازوکارهای همکاری بریکس از نظر سیاسی برای ایران مهم است و از نظر اقتصادی به نفع ایران خواهد بود.
این کارشناس گفت که مکانیسمهای همکاری سازمان همکاری شانگهای و بریکس بسترهایی مهم برای تقویت همبستگی و همکاری، ترویج توسعه مشترک و حمایت از عدالت و انصاف بین المللی توسط کشورهای در حال توسعه هستند. ایران به عنوان یک کشور صاحب نفوذ و مهم در منطقه و جهان امیدوار است از طریق مشارکت فعال در سازوکارهای چندجانبه مانند سازمان همکاری شانگهای، توسعه اقتصادی و اجتماعی خود را ارتقا دهد و صلح و ثبات منطقهای را حفظ کند.
این کارشناس ایرانی که در چند سال گذشته، بارها به چین سفر کرده، گفت: من از توسعه سریع چین شگفت زده شدهام. آنچه چشمگیر است، عزم و اشتیاق مردم چین و متحد شدن آنان به عنوان واحدی برای سازندگی و مدرنیزاسیون است. من احساس می کنم که هر یک از شهروندان چین واقعا خود را بخشی از روند بهبود و شکوفایی کشور خود می دانند و برای آن تلاش می کنند.
آبشناس گفت که ایران و چین هر دو تمدنهای باستانی هستند و جاده ابریشم باستانی دو کشور را به هم پیوند داده است. همکاری دوستانه ایران و چین بر اساس اعتماد متقابل استراتژیک و متقابل است. وی تاکید کرد که در شرایط جهانی عصر کنونی، ایران و چین نیاز به تقویت همکاریهای استراتژیک دارند و رسانههای دو کشور نیز باید به طور مشترک داستانهای کشورهای خود را بیان کنند.
این تحلیلگر ایرانی گفت که در سالهای اخیر، چین دستاوردهای توسعه چشمگیری داشته است. «قابل توجه است که چین از نظر تاریخی زادگاه خرد، تولیدکننده محصولات با کیفیت بالا و یکی از مبادی تجارت بین المللی بوده است.» چین جسورانه با کاوش در مسیرهای توسعه و مدرنیزاسیون، مسیر توسعه و مدرنیزاسیون به سبک چینی را با ویژگیهای خاص خودش شکل داده است. «تجربه توسعه ویژه چین برای ایران حاوی درسهای آموزنده است. ایران پتانسیل زیادی برای توسعه دارد و ما امیدواریم که با تقویت مبادلات خود با چین، از تجارب توسعه چین بیشترین بهره را ببریم.»