شین‌جیانگ واقعی از نگاه دیپلمات های خارجی

شین‌جیانگ واقعی از نگاه دیپلمات های خارجی

منطقه خودمختار اویغور شین‌‌جیانگ چندی پیش یک نشست تبادل نظر را با حضور سفیران و دیپلمات‌ های ۴۳ کشور و ۷۰ سازمان بین المللی مختلف در پکن برگزار کرد.

دیپلماتهای حاضر در این رویداد “داستانهای خود درباره شین‌جیانگ» را به اشتراک گذاشتند و با استفاده از آمار، روایتها و تجربیات شخصی خود، جلوه‌های گشایش، پویایی و رونق شین‌جیانگ را به تصویر کشیدند.

یکی از مسئولان منطقه شین‌جیانگ در این نشست اعلام کرد که در سال ۲۰۲۴، تولید ناخالص داخلی شین‌جیانگ ۶.۱ درصد نسبت به دوره مشابه سال گذشته رشد داشته و بیش از ۷۷ درصد از بودجه های مالی به حوزه های مربوط به رفاه مردم اختصاص یافته است. همچنین تعداد گردشگران شین جیانگ از مرز ۳۰۰ میلیون نفر عبور کرده و ۴۸۳ هزار و ۲۰۰ شغل جدید در مناطق شهری ایجاد شده است.

خلیل هاشمی، سفیر پاکستان در چین، با اشاره به آمار یادشده گفت: “گزارش های دولت شین‌جیانگ در”دو نشست” امسال را به دقت مطالعه کردم. باید بگویم که اعداد و اقدامات گویاتر از هر سخنی هستند! پیشرفت های اجتماعی و اقتصادی شین ‌جیانگ واقعاً شگفت انگیز است.

هاشمی که بارها از شین‌جیانگ بازدید کرده و به نقاط مختلف این منطقه سفر کرده است، افزود: “پیشرفت های شین‌جیانگ طی این سالها بر همگان آشکار بوده است . راه ها هموارتر شده، شهرها سرزنده تر شده و لبخند مردم از بیشتر شدن اعتمادبه نفس آنان حکایت دارد. این دستاوردها نه تنها گواهی محکم بر توسعه باکیفیت شین‌جیانگ است، بلکه تجلی احترام به حقوق و تضمین منافع تمامی اقوام این منطقه را نشان می‌دهد.

شین‌جیانگ در قلب کمربند اقتصادی جاده ابریشم قرار دارد و با اتصال شرق چین و غرب اوراسیا، در چارچوب گشایش همه جانبه چین رو به جهان از مزیت های جغرافیایی منحصربه فرد برخوردار است. آشنایی با شین ‌جیانگ و تقویت همکاری ها با این منطقه از چین یکی از انگیزه های اصلی شرکت کنندگان در این رویداد بود.

نورلان یرمکبایف، دبیرکل سازمان همکاری شانگهای، ضمن عالی ارزیابی کردن جایگاه شین ‌جیانگ به عنوان یک “قطب ارتباطی در منطقه، خاطرنشان کرد: “این منطقه از چین با چندین کشور عضو خانواده سازمان همکاری شانگهای مرز مشترک دارد و بسترهایی مانند بندر زمینی بین المللی شهر اورومچی و منطقه توسعه اقتصادی کاشغر به عنوان ‘شتابدهنده’ همکاری های منطقه ای عمل می کنند.

فرهود ارزیف سفیر ازبکستان در چین نیز از شین‌جیانگ به عنوان “پل زمینی” تجارت بین ازبکستان و چین یاد کرد و گفت: “تمام مسیرهای اصلی حمل ونقل بین دو کشور و پروژه راه آهن چین-قرقیزستان-ازبکستان به عنوان یک نقطه عطف تاریخی در میان آنها، از شین‌جیانگ می‌گذرد و همین امر موجب فراهم آمدن فرصت‌های جدید برای گسترش تجارت و سرمایه گذاری خواهد شد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا