باخ: چین کمکهای بزرگی به توسعه نهضت المپیک کرده است
«توماس باخ» رئیس «کمیته بینالمللی المپیک» (IOC) که برای شرکت در «نهمین دوره بازیهای آسیایی زمستانی» به چین سفر کرده، در مصاحبه اختصاصی با «رادیو و تلویزیون مرکزی چین» به جنبههای مختلف برگزاری این رقابتها در شهر «هاربین» مرکز استان «هیلونگجیانگ» (شمال شرقی چین) پرداخت.
وی با تاکید بر اینکه مردم چین در آینده بیشتر علاقهمند ورزشهای زمستانی خواهند شد، تاکید کرد آنها به موفقیتهای بزرگتری دست مییابند.
رئیس IOC همچنین خاطرنشان کرد چین در سالهای اخیر کمکهای بزرگی به توسعه نهضت المپیک کرده است.
بخشی از مشروح مصاحبه رادیو و تلویزیون مرکزی چین با توماس باخ را میخوانید:
خبرنگار: نهمین دوره بازیهای آسیایی زمستانی چند روز قبل با موفقیت به کار خود پایان داد. به نظر شما اهمیت این رویداد در چیست؟
باخ: من در هاربین یک مراسم افتتاحیه شگفتانگیز را تجربه کردم. این مراسم به نحوی عالی ورزش و فرهنگ را ترکیب کرده بود. کل آیین گشایش بازیها سرشار از هماهنگی، باز بودن و مهماننوازی بود که بسیار دلگرم کننده است. به عقیده من در آینده مردم چین ورزشهای زمستانی را بیشتر دوست خواهند داشت، به موفقیتهای بزرگتری در آن دست مییابند و در صدر فهرست مدالها قرار میگیرند.
خبرنگار: سطح رفاه ورزشهای زمستانی نیز به شکل قابل توجهی توسعه اقتصاد یخ و برف را ارتقا بخشیده است. همانطور که «شی جینپینگ» رئیس جمهور چین اشاره کرده، «یخ و برف، کوههای طلاه و نقره هستند.»
باخ: درست است. مهم نیست که چه کسی به چین سفر میکند، آنها شخصا قادرند قدرت کلی صنعت ورزش، به ویژه سهم ورزشهای زمستانی در رشد اقتصادی چین و رفاه اجتماعی ناشی از آن را احساس کنند.
خبرنگار: چین طی چند سال گذشته به شکلی موفقیتآمیز میزبان مسابقات مهم بینالمللی شامل «المپیک زمستانی پکن» و «بازیهای آسیایی هانگجو» بوده است. جناب آقای باخ، شما نقش چین در ترویج نفوذ جهانی نهضت المپیک را چگونه ارزیابی میکنید؟
باخ: چین در سالهای اخیر کمکهای بزرگی به توسعه نهضت المپیک کرده است. همکاری ما بسیار آرام و بی دردسر بوده و ما عمیقا بخاطر این قدردانیم. چین همواره به مفهوم همکاری چندجانبه پایبند بوده، از کمیته بینالمللی المپیک در تحقق ماموریتش قاطعانه پشتیبانی کرده و به در کنار هم قرار دادن ورزشکاران سراسر جهان و رقابت صلحآمیز، پایبند بوده است.
خبرنگار: آقای باخ، شما مخالف سرسخت سیاسی کردن ورزش هستید. متاسفانه شاهد بودهایم که برخی کشورها اقدامات یکجانبه انجام میدهند، مثل تصمیم ایالات متحده برای عدم پرداخت حق عضویت به «آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ». به نظر شما تاثیر چنین رفتار یکجانبهای بر توسعه ورزشهای جهانی چیست؟
باخ: موضع کمیته بینالمللی المپیک بسیار شفاف است. تمام ورزشکارانی که از مقررات پیروی میکنند، باید فرصت شرکت در رقابتهای المپیک و بینالمللی را داشته باشند. مشکل آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ بیشتر در سطح فنی و شامل هماهنگی میان «آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ»، «کمیته المپیک و پارالمپیک آمریکا» و «آژانس مبارزه با دوپینگ ایالات متحده» است. امیدوارم آنها بتوانند به یک راهحل برسند و مواضع خود را در قبال موضوعات مبارزه با دوپینگ جهت ایجاد شرایط منصفانه برای تمام ورزشکاران سراسر جهان، یکپارچه کنند.