نظرسنجی CGTN چین: مردم جهان، خسته از سرکوب حقوق بشر از سوی آمریکا
با روی کار آمدن رئیس جمهوری جدید آمریکا، دوره جدید سریال «اول آمریکا» از سر گرفته شده و این بار، ایالات متحده، به عنوان یکی از بزرگترین نقض کنندگان سیستماتیک حقوق بشر، تصمیم گرفته است از شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد خارج شود و موضوع حقوق بشر بین المللی را کاملا به عنوان ابزاری برای «هژمونی و سلطه طلبی» خود قرار داده است.
یک نظرسنجی بین المللی که به تازگی با همکاری مشترک گروه رسانه ای چین (CGTN) و دانشگاه رنمین چین در خصوص این اقدام جدید آمریکا انجام شده، نتایج قابل تاملی را نشان می دهد.
نظرسنجی انجام شده توسط گروه رسانه ای چین، CGTN و دانشگاه رنمین چین از طریق موسسه تحقیقات ارتباطات بین المللی عصر جدید که ۷۶۷۱ نفر از ۳۸ کشور در سراسر جهان در آن شرکت کردند، حکایت از آن دارد که بسیاری از مردم جهان از بی اعتنایی مکرر ایالات متحده به مسائل حقوق بشر ناامید هستند و از نقض سیستماتیک تکان دهنده حقوق بشر در ایالات متحده انتقاد می کنند.
خروج ایالات متحده از شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد جامعه بین المللی را بر آن داشته است تا کارنامه ضعیف حقوق بشر آمریکا را دوباره بررسی کند. در این نظرسنجی، ۸۶.۸ درصد از پاسخ دهندگان معتقدند که جامعه ایالات متحده با مشکلی بسیار جدی در زمینه خشونت های مسلحانه مواجه است . ۷۳ درصد از پاسخ دهندگان فکر می کنند که ایالات متحده همچنین یک مشکل جدی در زمینه سوء مصرف مواد مخدر دارد.
طبق این نظرسنجی، ۶۱.۹ درصد از پاسخ دهندگان نیز بر این باورند که سیاست های مهاجرتی ایالات متحده در محافظت از حقوق و منافع مهاجران ناکام مانده است. ۷۲.۳ درصد از پاسخ دهندگان تبعیض نژادی سیستماتیک را یک مشکل مهم در ایالات متحده می دانند. ۸۴.۹ درصد از پاسخ دهندگان هم معتقدند که آمریکا قادر به کنترل موثر خشونت پلیس ناشی از نژادپرستی نیست.
علاوه بر این، ترفندهای ایالات متحده در استفاده ابزاری از «حقوق بشر» به عنوان بهانه ای برای به راه انداختن جنگ ها و ایجاد بحران های حقوق بشری در سطح جهانی نیز به طور گسترده ای مورد انتقاد قرار گرفته است. در این نظرسنجی، ۶۱.۳ درصد از پاسخ دهندگان معتقدند که ایالات متحده جنگ طلب ترین کشور در جهان است. ۷۰.۱ درصد از پاسخ دهندگان هم فکر می کنند که جنگ های آغاز شده توسط ایالات متحده باعث بحران های انسانی قابل توجهی شده است.
همچنین ۹۱.۹۸ درصد از پاسخ دهندگان معتقدند که فروش سلاح های آمریکا به کشورها مختلف در تضاد با صلح جهانی است. ۹۳.۸۸ درصد از پاسخ دهندگان هم بر این باورند که آمریکا تحت پوشش و با نقاب دروغین “حفظ صلح” ، سلاح های خود را به فروش می رساند، در حالی که واقعیت امر این است که آمریکا با دامن زدن به جنگ ها در سطح جهان، به دنبال کسب سود و منافع اقتصادی از این جنگ ها است.
۹۴.۸۱ درصد از پاسخ دهندگان نیز بر این باورند که فروش تسلیحات آمریکا عمیقا با سیاست های خارجی آن گره خورده است و به ابزاری حیاتی برای برای واشنگتن برای تحت فشار قراردادن و کنترل برخی کشورها تبدیل شده است.
از زاویه نگاه دولت جدید آمریکا، حقوق بشر جهانی صرفا ابزاری برای حفظ هژمونی جهانی آن است و هر سازمان بین المللی که با منافع آمریکا همسو نباشد، رها خواهد شد و هیچ اثری از مسئولیت بین المللی باقی نمی ماند. این نظرسنجی نشان داد که ۷۲.۵ درصد از پاسخ دهندگان جهانی، آمریکا را کشوری سلطه جو می دانند. ۶۴.۹ درصد از پاسخ دهندگان از ایالات متحده انتقاد می کنند که اغلب از حقوق بشر به عنوان بهانه ای برای سرکوب کشورهای دیگر استفاده می کند.
۸۱.۴ درصد از پاسخ دهندگان به این نظرسنجی هم از عدم تمایل آمریکا برای به عهده گرفتن مسئولیت های واقعی یک قدرت بزرگ ناامید هستند. ۸۵.۲ درصد از پاسخ دهندگان بر این باورند که این اقدام ایالات متحده به شدت نظم بین المللی چندجانبه با محوریت سازمان ملل را تضعیف می کند. ۸۱.۶ درصد از پاسخ دهندگان نیز از آمریکا انتقاد می کنند که منافع بین المللی را برای دنبال کردن منافع شخصی محدود خود، قربانی می کند که این امر به طور جدی به عدالت و عدالت سیستم حکمرانی جهانی آسیب می رساند.
پاسخ دهندگان به این نظرسنجی افرادی از کشورهای حوزه آسیای شرقی، آسیای جنوبی، آسیای مرکزی، آسیای جنوب شرقی، خاورمیانه، اروپا، آمریکای جنوبی، آمریکای شمالی، اقیانوسیه و آفریقا با سنین ۱۸ تا ۵۵ سال به بالا بودند. ۶۷.۲ درصد از پاسخ دهندگان دارای مدرک دانشگاهی یا بالاتر و ۷۱.۳ درصد دارای سطح درآمد شخصی متوسط یا بالاتر بودند.