شتاب اقتصادی قدرتمند مسیر چین را در ۲۰۲۵ به پیش می‌برد

عملکرد اقتصادی چین در سال ۲۰۲۴ شاهدی بر انعطاف پذیری، سازگاری و عزم راسخ دومین اقتصاد بزرگ جهان است. علی‌غم وجود آشفتگی‌های پیچیده جهانی، شامل تنش‌های ژئوپلتیکی، تقاضای جهانی ضعیف و چالش‌های داخلی، چین موفق شد در سال گذشته میلادی به یک نرخ رشد تولید ناخالص داخلی (GDP) 5 درصد دست یابد. این عملکرد نه فقط هدف سالانه دولت را محقق کرد بلکه از انتظارات بازار نیز فراتر رفت و اعتماد به مسیر اقتصادی درازمدت چین را تحکیم بخشید.

یک دستاورد به طور خاص قابل توجه، توسعه اقتصادی قوی در سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۴ بود. داده‌ها نشان می‌دهد یک رشد ۵.۴ درصدی سالانه طی این دوره اتفاق افتاد که سریع‌ترین آهنگ رشد از نیمه سال ۲۰۲۳ به حساب می‌آید. این پایان قدرتمند ریشه در سیاست‌های مالی و پولی هدفمند به منظور تحریک مصرف داخلی، حمایت از تولید صنعتی و تثبیت بخش‌های کلیدی دارد.

به عنوان مثال تولید صنعتی ماه دسامبر ۲۰۲۴ یک رشد قابل توجه ۶.۲ درصدی را در نتیجه احیای فعالیت تولیدی و توسعه زیرساخت‌ها، تجربه کرد. خرده‌فروشی به عنون شاخصی حیاتی برای اعتماد مصرف کننده، در سال گذشته میلادی ۳.۵ درصد جهش داشت امری که نشان دهنده احیای تدریجیِ هزینه‌کرد خانوار محسوب می‌شود

این آمار و ارقام نشان دهنده میزان دقت سیاست کارآمد دولت چین است که نیازهای کوتاه مدت را با اهداف ساختاری درازمدت متعادل می‌کند.

با نظرداشت سال ۲۰۲۵، دستور کار اقتصادی چین قرار است بر حوزه‌های حیاتی مختلفی تمرکز داشته باشد. اولین و مهم‌ترین حوزه، تثبیت بازار املاک و مستغلات است که اولویت برتر را خواهد داشت.

نفوذ بیش از حد این بخش بر سلامت کلی اقتصادی و ثبات مالی، نیاز به اقدام قاطع دارد. انتظار می‌رود سیاستگذاران تدابیری را با هدف تقویت اعتماد بازار شامل تسهیل شرایط تامین مالی برای سازندگان، ارائه مشوق‌ها برای خریداران و پرداختن به ریسک‌های نظام‌مند مربوط به بدهی‌‌های دولت‌های محلی، رونمایی کنند. این گام‌ها در احیای تعادل در بازار مسکن و املاک و تضمین کمک پایدار آن به رشد اقتصادی، ضروری خواهد بود.

مصرف داخلی نیز طی سال ۲۰۲۵ در کانون توجه خواهد بود. در حالی که داده‌های خرده‌فروشی در سال ۲۰۲۴ علائم ناشی از احیا و بهبود را منعکس می‌ساخت، سرعت نامتوازن رشد بر نیاز به تدابیر هدفمند برای افزایش اعتماد مصرف کننده تاکید می‌کند. دولت چین احتمالا سیاست‌هایی مثل کاهش مالیات، یارانه‌ها و دیگر مشوق‌های مالی را برای ترغیب مصرف، معرفی کند.

در عین حال، بهبود شبکه‌های تامین اجتماعی شامل درمان، آموزش و اصلاحات بازنشستگی در کاهش پس انداز احتیاطی و آزادسازی پتانسیل کامل بازار مصرف گسترده چین ضروری خواهد بود.

خارج از مرزها، کابوس تنش‌های تجاری دوباره، به ویژه با آمریکا، همچنان یک عامل خطر حیاتی است. پیش بینی می‌شود چین به منظور کاهش این چالش‌ها روابط اقتصادی خود را با بازارهای نوظهور به ویژه در «جنوب جهانی» تعمیق بخشد و شراکتش با اقتصادهای کلیدی مثل اتحادیه اروپا را تقویت کند. تنوع بخشی به روابط تجاری و کاهش وابستگی به بازارهای سنتی در حفظ ثبات بازار صادرات چین نقشی حیاتی ایفا خواهد کرد.

به طور همزمان، فشار برای خودکفایی فناوری همچنان سنگ بنای سیاست ملی چین خواهد بود. سرمایه گذاری‌ها در حوزه نیمه‌رساناها، هوش مصنوعی، انرژی‌های تجدیدپذیر و دیگر صنایع پیشرفته، چین را به عنوان یک رهبر جهانی در نوآوری و کاهش آسیب‌پذیری‌های در مقابل شوک‌های خارجی قرار خواهد داد.

نقش جهانی چین همچنین یک ملاحظه کلیدی در سال ۲۰۲۵ خواهد بود. با توجه به اینکه چین در یک محیط بین‌المللی پیچیده‌تر در حال حرکت است، با پرداختن به چالش‌های مشترک مانند تغییرات اقلیمی، سلامت عمومی و انعطاف‌پذیری زنجیره تامین، فرصتی برای ارتقای رهبری جهانی خود دارد.

چین از طریق تعهد تزلزل ناپذیر به گشایش در سیاست‌گذاری اقتصادی، اعتماد بین‌المللی را تقویت خواهد کرد و همکاری عمیق‌تر را موجب خواهد شد. به این ترتیب تعهد این کشور به ساخت جامعه‌ای با سرنوشت مشترک برای بشریت تقویت می‌گردد.

در خاتمه، دستاوردهای اقتصادی چین در سال گذشته میلادی انعطاف پذیری، سیاست‌گذاری راهبردی و ظرفیت انطباق با یک چشم انداز جهانی بسرعت در حال تغییر را نشان داد. رشد قدرتمند GDP، توسعه تولید صنعتی و تثبیت هزینه‌کرد مصرف کننده پایه‌ای محکم برای پیشرفت آینده فراهم می‌سازد.

از آنجا که چین سفر ۲۰۲۵ خود را شروع کرده، تمرکزش بر تقویت نوآوری، ترویج توسعه پایدار و تقویت مشارکت‌های جهانی در تضمین رفاه درازمدت و تقویت جایگاهش به عنوان یک پیشتاز در اقتصاد جهانی، حیاتی خواهد بود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا