اشتیاق فراوان جهان برای دیدن پیشرفت چین در سال ۲۰۲۵

وب‌سایت رسمی سازمان ملل سال ۲۰۲۴ را به طور خلاصه اینگونه شرح داد: حتی با استانداردهای سال‌های اخیر، ۲۰۲۴ سالی آشفته بود چرا که درگیری‌های جدید به طور مستمر رخ داد، بحران‌های موجود تشدید شد و بلایای ناشی از تغییرات آب و هوایی ادامه یافت.

طی سال گذشته در واقع حدود ۷۰ کشور و منطقه انتخابات ریاست جمهوری یا پارلمانی برگزار کردند که نیمی از کل جمعیت جهان را پوشش می‌داد؛ تضادهای چرخه‌ای و ساختاری اقتصاد جهانی روی هم قرار گرفته و یکجانبه‌گرایی و حمایت‌گرایی همچنان هر از گاهی خود را نشان داد؛ درگیری‌های میان احزاب یا جناح‌های سیاسی در برخی کشورها افزایش یافته و مکررا تکرار شد؛ جنگ‌های طولانی همچنان ادامه داشته و دود اسلحه دوباره در برخی نقاط به هوا برخاست…تحت این چالش‌های چندگانه، درخواست برای اجماع، صلح و توسعه بیشتر شده است.

پشت چشم‌انداز مشترک جامعه بشری، آرزوی ساده مردم عادی در کشورهای مختلف برای داشتن یک زندگی خوب قرار دارد. چنین آرزویی مرزهای ملی و رنگ‌ پوست مردمان را در نوردیده و در میان تمام بشریت مشترک است. به همین دلیل مفهوم ساخت جامعه بشری با آینده مشترک و سه ابتکار مهم جهانیِ پیشنهاد شده از جانب رهبران چین با استقبال گسترده و واکنش‌های مشتاقانه در سطح جهان روبرو شده است.

چینی‌های باستان درباره «در یک قایق بودن» صحبت می‌کردند، «فکر می‌کنم ما اکنون به در یک قایق بودن نیاز داریم تا جامعه بین‌المللی را برای حل اختلافات از طریق گفتگو، کنار گذاشتن درگیری‌ها از طریق همکاری با یکدیگر برای ساختن یک دنیای زیبای با مشخصات هماهنگ و مسالمت‌آمیز ترویج کنیم.»… به منظور حل مشکلات مشترکِ پیش روی بشریت، «شی جین‌پینگ» رئیس جمهور چین نور اندیشه را با خرد شرقی روشن کرده، به دنبال اجماع مبتنی بر ارزش‌های مشترک تمام بشریت بوده و جوهر ساخت جامعه‌ بشری با آینده مشترک را تفسیر کرده است.

در سال گذشته میلادی، از «نشست سران سازمان همکاری شانگهای» در آستانه گرفته تا «اجلاس سران بریکس» در کازان و تا «سی و یکمین نشست غیررسمی سران اَپک» در لیما و «بیستمین نشست سران گروه ۲۰» در ریودوژانیرو، آقای شی به ظهور «جنوب جهانی» پرداخته، اتحاد و همکاری «جنوب جهانی» را با راه‌حل چین رهبری کرد و قدرتی بی پایان را برای ترویج چندقطبی شدن جهانی برابر و منظم و جهانی‌سازی اقتصادی فراگیر تزریق کرد.

تحت شرایط این جهانِ آشفته، دلیل اینکه چین قادر است مستمرا پایه‌های «ثبات» را مستحکم سازد و شتاب «پیشرفت» را تحریک کند، از تلاش و پیشرفت تک تک کارگران و تلاشگران تفکیک‌ناپذیر است. این شتاب مبتکرانه مملو از نشاط، پویایی، اتحاد، همبستگی و اشتیاق در تمام واحدهای اجتماعی است.

از مزارع گرفته تا کارخانه‌ها، از آزمایشگاه‌های فنی تا خیابان‌های شهر، کارگران عصر جدید در چین نخستین سیستم‌ عامل داخلی موبایل و اولین سیستم تعامل هوشمند بر روی تراشه مغز و رایانه را توسعه داده‌اند و تولید کرده‌اند.

آنها پیشرفته‌ترین و مقرون‌به‌صرفه‌ترین باتری‌های برق جهان، صفحات خورشیدی و قطعات خودروهای برقی که در رودخانه‌های خروشان اقتصاد چین همگرا شده‌اند را تولید کرده‌اند و روایت آینده اقتصاد چین و همچنین تعیین موقعیت مهم چین در زنجیره صنعتی جهانی را ترسیم نموده‌اند.

همکاری برد-برد که توسط این روحیه ناشی از پشتکار نشان داده می‌شود همچنین ارزش متمایز ملت چین را به بُعد جهانی تسری می‌دهد و فصلی جدید از جهانی‌سازی اقتصادی جامع را به رشته تحریر در می‌آورد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا