نخست وزیر صربستان: از نظر ما چین یک شریک قدرتمند است

«رادیو و تلویزیون مرکزی چین» مصاحبه‌ای اختصاصی با «میلوش ووچویچ» نخست وزیر صربستان که چندی پیش برای حضور در «هفتمین نمایشگاه بین‌المللی واردات چین» (CIIE) به چین سفر کرده بود، انجام داد.

سه هزار و ۴۹۶ غرفه‌دار از ۱۲۹ کشور و منطقه جهان در این نمایشگاه که از ۵ تا ۱۰ نوامبر (۱۵ تا ۲۰ آبان) برگزار شد، شرکت کردند. در میان شرکت کنندگان، ۱۸۶ شرکت و موسسه در هفت دوره نمایشگاه شرکت کرده بودند و در عین حال شمار زیادی از غرفه‌داران برای بار نخست در این نمایشگاه حضور می‌یافتند. برای شرکت کنندگان خصوصا شرکت‌های چندملیتی که هدفشان حفظ حضور قدرتمند در چین است، این کشور همچنان یک مقصد حیاتی برای تجارت و سرمایه گذاری محسوب می‌شود.

بخش‌هایی از مصاحبه رادیو و تلویزیون مرکزی چین با ووچویچ را می‌خوانید:

خبرنگار: این نخستین سفر شما به چین از زمان تصدی پست نخست وزیری است. چین چه تاثیری بر شما گذاشته است؟

ووچویچ: این اولین سفر من به شانگهای به عنوان نخست وزیر صربستان است. من ظرفیت توسعه شهر، سطح شهرنشینی، چیدمان شهری دلپسند یا امکانات عالی و حمل و نقل آسان، صادقانه آن را تحسین می‌کنم. البته همچنین از برگزاری «هفتمین نمایشگاه بین‌المللی واردات چین» در شانگهای بسیار خرسندم. این رویداد جایگاه چین به عنوان یک کشور مهم واردکننده را برجسته می‌سازد و همچنین دیدگاه باز چین در قبال همکاری بین‌المللی را نشان می‌دهد.

خبرنگار: در واقع چین در حال ترویج فراگیر مدرنیزاسیون به سبک چینی با توسعه کیفی است. مدرنیزاسیون به سبک چینی در ذهن شما چگونه است؟

ووچویچ: به نظرم مدرنیزاسیون به سبک چینی به شکلی واضح مشهود است. مدرنیزاسیون به سبک چینی در مقایسه با سایر کشورهای بزرگ در جهان، یکتاییِ خود را دارد که به همین خاطر چین خواستار به اشتراک گذاری تجربه توسعه خود با دیگر کشورها و ملت‌هاست. متاسفانه این رویکرد در جهان امروز رایج نیست، دیدگاهی که بازتاب بیشتری از ذهن باز چین است که در بردارنده احساس مسئولیت در قبال تمام بشریت است و این همان سرنوشت جامعه بشری است که ما از آن حمایت می‌کنیم.

خبرنگار: چین از سال ۲۰۱۸ هفت دوره پیاپی CIIE را برگزار کرده است. ارزیابی شما از چنین نمایشگاه ملی با موضوع واردات که نخستین در جهان است، چیست؟

ووچویچ: نمایشگاه بین‌المللی واردات چین با دروغ‌های برخی کشورها که مدعی هستند چین فقط یک صادرکننده است و تنها به دنبال ورود به سایر بازارهاست، مقابله کرده است. داده‌های رسمی «سازمان تجارت جهانی» به وضوح نشان می‌دهد که چین یکی از بزرگترین واردکنندگان در دنیاست. چین بازار خود را به روی تمامی کشورها گشوده و مشتاق انجام همکاری تجاری است و چین یک مشتری مهم برای کشورهای سراسر جهان است. این نمایشگاه برای دیگر کشورها فرصتی عالی فراهم می‌کند تا محصولاتشان را به مصرف کنندگان و شرکای چینی نشان دهند. این مثالی روشن از باز بودن اجتماعی و اقتصادی است.

خبرنگار: در جهانی که حمایت گرایی گاه و بیگاه در حال افزایش است، به نظر شما برگزاری پیاپی CIIE چه پیامی برای دنیا دارد؟

ووچویچ: برخی ادعای ترویج بازارهای آزاد را دارند اما در عمل به حمایت گرایی تجاری می‌پردازند. صربستان نمی‌خواهد بخشی از یک جهان حمایت گرا باشد و متعهد به همکاری باز با تمامی کشورهاست. از نظر ما چین یک شریک قدرتمند است و چین نیز فرصت‌هایی برای شرکت‌های ما فراهم آورده تا آسانتر وارد بازار چین شوند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا