سفر رهبر چین به آمریکای لاتین؛ کمک بیشتر به صلح و توسعه جهانی

«شی جین پینگ» رئیس جمهور چین در «سی و یکمین نشست رهبران اقتصادی اَپک» در لیما حضور خواهد یافت و بنا به دعوت «درینا ارسیلیا بولوارته زگارا» رئیس جمهور پرو دیداری رسمی از این کشور انجام خواهد داد. وی همچنین در بیستمین «نشست گروه ۲۰» در ریو دو ژانیرو شرکت خواهد کرد و بنا به دعوت «لوئیس ایناسیو لولا داسیلوا» رئیس جمهور برزیل دیداری رسمی از این کشور خواهد داشت.

سفر آقای شی به آمریکای لاتین در میانه احیای ضعیف اقتصاد جهانی و انبوهی از چالش‌های جهانی، به خرد و راه‌حل‌های چینی برای حفظ مسیر درست همکاری آسیا-اقیانوسیه، ارتقای توسعه جهانی و بهبود حکمرانی جهانی کمک خواهد کرد.

این سفر همچنین انگیزه‌ای جدید به توسعه روابط چین-پرو، چین-برزیل و چین-آمریکای لاتین تزریق خواهد کرد.

اَپک سطح بالاترین و پرنفوذترین سازوکار همکاری اقتصادی با گسترده‌ترین دامنه در منطقه آسیا-اقیانوسیه است. این سازوکار از زمان تاسیس آن که بیش از ۳۰ سال از آن می‌گذرد، منطقه آسیا-اقیانوسیه را به یک نیروگاه برای رشد اقتصادی جهان، یک لنگرگاه ثبات توسعه جهانی و یک پیشرو در همکاری بین‌المللی تبدیل کرده است.

اقتصادی جهانی در حال حاضر با ریسک‌ها و چالش‌های گوناگونی روبروست و منطقه آسیا-اقیانوسیه به عنوان یک موتور رشد جهانی مسئولیت‌های بیشتری را در این دوره بر دوش دارد.

شی جین پینگ در خلال حضور در سی و یکمین نشست رهبران اقتصادی اَپک سخنرانی مهمی ایراد خواهد کرد و به تشریح تدابیر چشمگیر چین برای تعمیق اصلاحات و گشایش خواهد پرداخت و سیاست‌های چین به منظور پیشبرد همکاری آسیا-اقیانوسیه را تبیین می‌کند.

این تلاش‌ها به ایجاد و تقویت اجماع بیشتر در ترویج یکپارچگی اقتصادی  منطقه‌ای و ساخت یک اقتصاد جهانی باز، کمک خواهد کرد.

حضور آقای شی در نوزدهمین نشست گروه ۲۰ نشان دهنده حمایت راسخ چین از چندجانبه گرایی و تاکیدی بر اهمیت فراوان چین به همکاری گروه ۲۰ است.

رهبر چین نطقی مهم با تمرکز بر موضوع «ساختن جهانی عادلانه و یک سیاره پایدار» ایراد خواهد کرد و تبادل‌نظرهایی عمیق با رهبران سایر کشورها انجام خواهد داد. همچنین با همه طرف‌های مرتبط برای ترویج نتایج مثبت حفظ چندجانبه گرایی، ایجاد یک اقتصاد جهان باز و پیشبرد توسعه پایدار رایزنی می‌کند.

این سیگنالی شفاف برای ترغیب تمام کشورها به منظور همکاری برای فائق آمدن بر چالش‌ها و دستیابی به رفاه مشترک ارسال خواهد کرد.

پرو جزو نخستین کشورهای آمریکای لاتین است که روابط دیپلماتیک و مشارکت راهبردی جامع با جمهوری خلق چین برقرار کرد. پرو همچنین اولین کشور آمریکای لاتین است که توافقنامه‌های تجارت آزاد را با چین امضا کرده است.

چین و برزیل هر جزو کشورهای در حال توسعه مهم و بازارهای نوظهور کلیدی هستند که دوستان خوب همفکر و شرکایی به حساب می‌آیند که دست در دست هم به سوی جلو در حرکتند.

دیدار رسمی شی جین پینگ از پرو و برزیل بیش از پیش اعتماد متقابل سیاسی دوجانبه را مستحکم می‌کند، همکاری کاربردی را تعمیق می‌بخشد، تبادلات فرهنگی را ترویج می‌کند، همکاری چندجانبه را تقویت می‌نماید و مشارکت‌های راهبردی جامع میان چین و پرو و همچنین چین و برزیل را به سطوحی جدید ارتقاء می‌بخشد.

طی دهه گذشته پیشرفتی مستمر در ساخت یک جامعه چین-آمریکای لاتین با سرنوشت مشترک صورت گرفته و رابطه چین-آمریکای لاتین در دوره‌ای جدید با ویژگی‌های برابری، نفع متقابل، نوآوری، باز بودن و منافع بیشتر برای مردم، آغاز شده است.

چین و کشورهای آمریکای لاتین به عنوان اعضای «جنوب جهانی» قاطعانه از صلح جهانی حمایت کرده‌اند، توسعه مشترک را ترویج نموده‌اند و فعالانه در بهبود حکمرانی جهانی مشارکت ورزیده‌اند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا