نقش چین در ساخت جامعه آسیا-اقیانوسیه با سرنوشت مشترک از طریق توسعه کیفی
«سی و یکمین نشست رهبران اقتصادی اَپک» که در لیما پایتخت پرو برگزار میشود با سی و پنجمین سالگرد تاسیس این مجمع همزمان شده است.
همکاری منطقهای آسیا-اقیانوسیه طی ۳۵ سال گذشته به لطف تلاشهای مشترک اقتصادهای منطقهای و ناشی از پایبندی به یک باز بودن و جامعیت، به نتایج مثمرثمری دست یافته است.
همکاری اَپک با رعایت منطقهگرایی باز توسعه منطقهای را تسریع بخشیده و این منطقه را قادر ساخته تا به یک مرکز رشد برای اقتصاد جهانی، یک نیروی ثباتزا و یک قطب همکاری تبدیل کند.
«موسسه شینهوا»، اندیشکده عالی شینهوا، روز جمعه، گزارشی را با عنوان «ترویج مشترک توسعه کیفی و ساخت جامعه آسیا-اقیانوسیه با سرنوشت مشترک» در لیما منتشر کرد.
این گزارش دستاوردهای حاصله توسط اَپک در ارتقای یکپارچگی اقتصادی منطقهای و آزادسازی تجاری از زمان تاسیس را مرور کرده و اقدامات، ایدهها و راه حلهای چین را در ارتقای رشد اقتصادی و تعمیق همکاریهای منطقهای تبیین نموده است.
اقتصادهای آسیا-اقیانوسیه در روزگار کنونی در مواجهه با خطرات و چالشهای بیسابقهای که هیچ اقتصادی به تنهایی نمیتواند با آنها مقابله کند، باید برای ایجاد جامعه آسیا-اقیانوسیه با سرنوشت مشترک، غلبه بر موانع و دستیابی به توسعه و رفاه مشترک در منطقه همکاری تنگاتنگتری داشته باشند.
تلاشها برای تقویت همکاری منطقهای باید بر توسعه کیفی متمرکز باشد. مدلهای توسعه سنتی دیگر تقاضای روزافزون برای یک زندگی بهتر در میان مردم این منطقه را پاسخگو نیست و به همین جهت گذار به سوی توسعه کیفی یک وظیفه مشترک است به ویژه برای اقتصادهای در حال توسعه.
این به معنای در اولویت قرار دادن نوآوری به عنوان یک محرک کلیدی توسعه، ترویج پیشرفت پایدار و سازگار با محیط زیست و کاهش شکافهای توسعه است تا تمام مردم منطقه آسیا-اقیانوسیه بتوانند از مزایای رشد بهره مند گردند.
چین در حال حاضر مشغول پیشبرد مدرنیزاسیون چینی از طریق توسعه کیفی، پشتیبانی از رشد آسیا-آقیانوسیه از طریق پایبندی آن به نوآوری و توسعه سبز و خلق فرصتهای جدید برای شرکای منطقهای از طریق توسعه گشایش با استاندارهای بالاتر است.
چین با نظرداشت آینده قصد دارد سهم بیشتری در ساختن یک جامعه آسیا-اقیانوسیه با سرنوشت مشترک با باز بودن و فراگیر بودن، رشد نوآورانه، اتصال و همکاری برد-برد داشته باشد.