تلاش چین برای کاهش شکاف دیجیتال؛ ثمرات توسعه برای تمام اقشار مردم

به موازات پیشرفت سریع فناوری دیجیتال تأثیر آن در همه جا قابل مشاهده است.

بنابراین، ضروری است اطمینان حاصل شود که جوامع روستایی و دورافتاده و همچنین افراد مسن و افراد دارای معلولیت، می‌توانند کاملا در جامعه دیجیتال ادغام شوند و این شکاف دیجیتالی را کاهش دهند.

مناطق مختلف سراسر چین طی سال‌های اخیر تدابیری را برای افزایش سواد و مهارت‌های دیجیتال مردم، بهبود دسترسی دیجیتال و ارائه خدمات عمومی جامع آغاز کرده‌اند. این تلاش‌ها با هدف ترویج اشتراک برابر مزایای توسعه دیجیتال برای همگان صورت می‌گیرد.

یک مربی در یک «اتاق نشیمن هوشمند» در یک مرکز خدمات سالمندان جامع در یکی از محلات کلانشهر شانگهای، نحوه استفاده از دستگاه‌های هوشمند را به ساکنان سالمند نشان می‌داد.

او توضیح داد: چراغ‌های اتاق خواب، اتاق نشیمن و حمام به حسگرهای حرکتی متصل هستند، بنابراین هنگامی که شخصی از آنجا عبور می‌کند، به طور خودکار روشن می‌شوند.

ارتقا سواد و مهارت‌های دیجیتال میان سالمندان بخشی حیاتی از کمک به آنها برای استقبال از سبک زندگی دیجیتال و کاهش این شکاف دیجیتال محسوب می‌شود.

«بنیاد توسعه اینترنت چین» برنامه‌هایی مانند «برنامه سواد دیجیتال نقره‌ای» را با هدف بهبود سواد دیجیتالی سالمندان در ۱۰۰ محله راه اندازی کرده است.

«انجمن علم و فناوری چین» همچنین یک برنامه مرتبط را رونمایی کرده که قصد دارد «دانشگاه‌های فناوری» و تیم‌هایی از داوطلبان را برای کمک به سالمندان در یادگیری فناوری دیجیتال و میزبانی کارگاه‌ها، جلسات آموزشی و سمینارها ایجاد کند.

«فدراسیون زنان سراسر چین» هم یک برنامۀ اقدام برای کمک به زنان مسن در یادگیری استفاده از تلفن‌های هوشمند، لوازم خانگی هوشمند و دیگر محصولات دیجیتال رونمایی کرده است.

قشر سالمند تنها گروهی نیستند که لازم است مورد توجه قرار گیرند.

مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای برای افراد دارای معلولیت استان «جی‌لین» دوره آموزشی بهره برداری پهپاد را برگزار کرده است.

یکی از حاضران در این دوره آموزشی گفت: مربیان نه فقط چگونگی به پرواز در آوردن پهپادها را به ما آموزش دادند، بلکه درک دقیقی از ساختار پهپاد، اصول پرواز، دستورالعمل‌های عملیاتی و تعمیر و نگهداری به ما دادند و پایه محکمی را برای ما ایجاد کردند تا مشاغل مرتبط را دنبال کنیم.

این مرکز با کار برای بهبود مهارت‌های دیجیتال افراد دارای معلولیت، در حال خلق فرصت‌های شغلی جدید برای آنهاست. اینجا دوره‌های آموزشی با تمرکز بر اشکال جدید کسب و کار دیجیتال مانند پخش زنده، تولید ویدئوی کوتاه، عکاسی تجاری و تعمیر تلفن همراه برگزار می‌کند.

به موازات بهبود سواد و مهارت‌های دیجیتال تلاش‌هایی هم صورت گرفته است تا پایانه‌های هوشمند برای سالمندان در دسترس‌ باشند.

وزارت صنعت و فناوری اطلاعات چین اصلاح بیش از ۲۰۰۰ وب‌سایت و برنامه که اغلب توسط سالمندان استفاده می‌شود را برای کاردبرد آسان افراد مسن تسهیل کرده است. علاوه بر این وزارت حمل و نقل، دامنه خدمات درخواست راننده «یک کلیک» را افزایش داده و گزینه‌های حمل و نقل قابل دسترسی را برای سالمندان بهبود بخشیده است.

شماری از دانشجویان سال اول یک دانشگاه در استان «گوی‌جوئو» (جنوب غربی چین) در سپتامبر سال گذشته به یک دوره سواد دیجیتال آنلاین پیوستند.

این دوره در ابتدا برای دانشجویان سال اول «دانشگاه تربیت معلم شرق چین» در شانگهای طراحی شد و بعدا از سال ۲۰۲۳ به ۱۰ دانشگاه در گوی‌جوئو شامل «دانشگاه بازرگانی گوی‌جوئو» و «دانشگاه مالی و اقتصادی گوی‌جوئو» گسترش یافت. بیش از ۳۸ هزار دانشجو در این دوره شرکت کرده‌اند.

از زمان راه اندازی ابتکار «MOOC (دوره‌های آنلاین باز گسترده) به سوی غرب»، دانشگاه‌های شرق چین ۲۰۷ هزار دوره آنلاین را برای موسسات مناطق غربی کشور ارائه کرده‌اند که تاکنون ۵۹۰ میلیون بازدید داشته است.

علاوه بر این، فناوری دیجیتال در حال پیشبرد سریع به سوی مناطق روستایی است. ضریب نفوذ اینترنت در روستاهای چین تا پایان سال گذشته میلادی به ۶۶.۵ درصد رسید که نشان دهنده تقاضای رو به رشد برای سواد و مهارت‌های دیجیتال در این نواحی است.

یک روستایی به نام «درولما» در ناحیه خودمختار تبتی «گولوگ» در استان «چینگ‌های» (شمال غربی چین) در یک کارگاه آموزشی پخش زنده تجارت الکترونیکی شرکت کرد، به این امید که کانال فروش آنلاین محصولات کشاورزی محلی و صنایع دستی را گسترش دهد.

این کارگاه بخشی از برنامه حمایت اقتصادی «پیشرفت زنان» برای زنان روستایی بود که ترکیبی از آموزش کارآفرینی آنلاین و آفلاین، حمایت از استارتاپ‌ها و تطبیق منابع برای بهبود سواد دیجیتال و مهارت‌ها برای زنان روستایی در استان‌هایی مانند «سی‌چوان»، «گوی‌جوئو»، «یون‌نان»، «شاآنشی‌» و «گانسو»، ارائه کرده است.

جوامع روستایی در کنار تجارت الکترونیک، به شکلی روزافزون در معرض برنامه‌های آموزشی در زمینه استفاده از دستگاه‌های هوشمند، امنیت اینترنت و امنیت داده‌ها هستند.

با افزایش روزافزون منابع دیجیتال، بهبود محیط دیجیتال و سطح سواد دیجیتال رو به رشد مداوم، نور تمدن دیجیتالی زندگی افراد بیشتری را در سراسر چین روشن می‌سازد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا